Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Albet I Noya Cava Brut Petit BIO
Daar is hij weer! Terug van weggeweest, deze werkelijk fantastische biologische Cava! Sappig, verfrissend, lekker! Ruikt naar appel, peer en brioche. Met een verfijnde mousse, veel geel fruit in het smaakpallet en heerlijk lange afdronk. Smaakt goed bij zoetwatervis, schaal en schelpdieren en sushi. En als aperitief sla je ook zeker geen flater met een fles Albet i Noya Brut Petit. Dit is een mooie binnenkomer; een feestje op zich!
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2015 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch-dynamisch, Veganistisch |
Alcoholpercentage | 12% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 9 - 11 graden |
Druivensoort | Macabeu, Parellada, Xarello |
Biologisch sinds | 1981 |
---|---|
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Spanje |
Regio | Penedès |
Geschikt voor veganisten? | Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten. |
Bijzonderheden | Biodynamisch, echter zonder BD certificaat. Bio sinds 1981. |
Wijnhuis | Albet i Noya |
Gegevens
Meer over deze wijn
Deze biologische cava is een creatie van de broers Josep Maria en Antoni Albet i Noya. Op het landgoed Can Vendrell in Sant Pau d'Ordal produceren de broers sinds 1982 volgens de biologisch-dynamische methode hun wijnen.

Over het wijnhuis
Het landgoed heeft geweldige, diepe kelders. En in de krochten van die kelders komt deze biodynamische schoonheid tot leven. Volgens de broers is hun kelder van wezenlijk belang voor de productie van hun kwaliteitswijnen.
De druiven en de streek
Het landgoed Can Vendrell ligt in Penedès, een regio waar veel vooruitstrevende wijnhuizen zijn gevestigd. Ook de broers Albet i Noya experimenteren er druk op los. Om hun wijngaard vruchtbaar te maken experimenteren ze bijvoorbeeld met de aanplant van drie soorten gras in de winter.
Dit gras absorbeert veel vocht tijdens extreem natte periodes. Hun samenwerking met de natuur resulteert keer op keer in topwijnen. Deze “Can Vendrell” cava is daar een prachtig voorbeeld van!
