Tempranillo

Pure Rosé BIO

Een droge biologische rosé uit de Languedoc, Frankrijk. Fruitige, aromatische en soepele wijn die past bij zomerse picknicks en daagjes op het strand. Schroefdopje is in de zin ook wel handig. Het is een mix van Tempranillo, Syrah, Cinsault en Cabernet Sauvignon. In Zuid-Frankrijk doen ze daar niet zo moeilijk over. Gewoon alles door elkaar mikken wat je lekker lijkt. Het resultaat is deze vrolijke allemansvriend.

6.89
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Druivensoort Cabernet Sauvignon , Cinsault, Shiraz / Syrah , Tempranillo
Kenmerken
Lekker bij Salades, lichte vis, witvlees. Ook goed op strand en aan picknicktafel.
Biologisch sinds Begin jaren 80
Land van herkomst Frankrijk
Regio Languedoc-Roussillion
Classificatie Vin de Pays
Wijnhuis Domaine Bassac

Gegevens

Meer over deze wijn

De Pure Rosé komt van Domaine Bassac. Een wijndomein dat wordt gerund door de broers Louis, Pierre en Henri Delhon uit het kleine middeleeuwse dorpje Puisalicon in de Languedoc. De Languedoc stond lang bekend om haar matige Vin de Pays wijnen. Inmiddels is het tij gekeerd en maken de wijnboeren aldaar optimaal gebruik van de ruime wijnwetgeving. In de Languedoc schuwen ze het gebruik van streekvreemde druiven niet, wat interessante wijnen oplevert.

Het is zo’n typische zachte, lichtroze schoonheid zoals je ze veel in Zuid-Frankrijk tegenkomt. De kleur alleen al geeft je dorst. Heel uitnodigend!

Over het wijnhuis

Domaine Bassac is een wijndomein dat wordt gerund door de broers Louis, Pierre en Henri Delhon uit het kleine middeleeuwse dorpje Puisalicon in de Languedoc. Dit wijndomein werkt volledig biologisch. Onkruid wordt handmatig uit de wijngaard verwijdert, schadelijke insecten en plantziekten worden met ecologische middelen bestreden en de bodem wordt gevoed met compost en preparaten.

De wijngaarden hebben allerlei bodemtypes, waardoor ze al die druivenvariëteiten kunnen verbouwen. Het domein is maar liefst 60 hectare groot en ligt tussen Bédarieux, Pézénas en Béziers in.

De druiven en de streek

Deze wijn is een blend van typisch Zuid-Franse druiven: Grenache, Cinsault en Syrah. Door een breed pallet aan druiven te gebruiken kan de wijnmaker precies die karakteristieken gebruiken die hij wenst in zijn wijn. p>

In de Languedoc zijn dit soort ‘blends’ gebruikelijk. Domaine Bassac beschikt over veel wijngaarden en daarmee over veel verschillende druiven. De blends verschillen per jaar iets, zodat de wijnmakers kunnen bijsturen. Elk jaar smaakt de wijn op deze wijze ongeveer hetzelfde.

Reviews

Pure Rosé BIO
Sterren