LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Biotiful Verdejo BIO

Biotiful Verdejo is de vervanger voor de Biotiful Chardonnay. De Chardonnay oogst was slecht dit jaar, maar gelukkig was er voldoende Verdejo. Wij zijn er blij mee, want, Chardonnay zien we al genoeg en deze Verdejo heeft een heerlijke neus van wit fruit en witte bloesem op een bedje van tropisch, geel fruit. Hij is aangenaam volfris van smaak en heeft een mooie combi van dik sap en frisse tonen. Een meer dan prima glas wijn, zeker voor dit geld!

5.29
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 11,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Kenmerken
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Druivensoort Verdejo
Land van herkomst Spanje
Regio La Mancha
Wijnhuis Coop. Jesús del Perdón

Gegevens

Meer over deze wijn

Biotiful Verdejo is zo'n wijn waarmee je eindeloos kunt borrelen en BBQ-en. Wij verkopen hem ook regelmatig als huiswijn bij restaurants en bars, daar doet 'ie het ook goed. Het is geen ingewikkelde wijn, maar dat hoeft gelukkig ook niet elke dag. Hij is wel bio en bovendien er-rug lekker.

Over het wijnhuis

De coöperatie Jesús del Perdón in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde deze coöperatie met twee andere coöperaties in de regio en dat resulteerde in één grote coöperatie met meer dan 700 wijnbouwers en een totale productie van 25 miljoen kilo druiven.

De laatste jaren zijn er grootschalige investeringen gedaan in vinificatieapparatuur. De coöperatie beschikt in totaal over 3.600 hectare wijngaard.

De druiven en de streek

Verdejo is een witte druivensoort die veel in Spanje wordt geteeld. Het is een druif die is gerelateerd aan de Planta Fina, een lokale druivensoort. Verdejo levert volle witte wijnen met veel smaak.

La Mancha is de grootste wijnstreek van Spanje en de condities zijn er ideaal voor biologische wijn: het is er droog en de nachten zijn koel. Het gebied is immens en brengt dan ook de meeste wijn ter wereld voort. Het is een hoogvlakte met een uniek klimaat.

Reviews

Biotiful Verdejo BIO
Sterren