LET OP: We zijn er een paar dagen tussenuit. Je bestelling wordt maandag 2 maart verzonden!

Lekkere verhalen

En toen was er bier!

En toen was er bier!

Ein-de-lijk! Zes jaar na de lancering van de BiologischeWijnwinkel begin ik aan een nieuw avontuur: een webshop met louter biologische bieren. Dat was al een kleine honderd jaar de bedoeling, maar ja ach, je kent het wel, er komt van alles tussen.... Maar goed, nu is het zover! In mijn nieuwe webshop - www.BiologischBier.nl - vind je ruim 30 biologische bieren en ciders, waaronder een aantal bieren dat nog niet of nauwelijks verkrijgbaar is in Nederland, zoals de bieren van het Deense Hornbeer, de Italiaanse Perquattro bieren van Fasoli Gino en zelfs een biologisch-dynamisch bier van Meinklang uit Oostenrijk.

Dat laatste is bijzonder, want het aantal biologisch-dynamische bieren is wereldwijd letterlijk op één hand te tellen. Naast de Deense, Italiaanse en Oostenrijkse bieren vind je ook biologische bieren uit Nederland en België op de site evenals een klein aantal biologische ciders uit Engeland en Spanje.

Bier is al jaren mijn stille liefde. Ik mag graag een speciaalbiertje drinken en ik ben zelfs een tijd betrokken geweest bij realisatie van een lokale brouwerij. Die brouwerij is er ook daadwerkelijk gekomen, maar ik ben er vanwege drukte binnen ons bedrijf weer uitgestapt. Toch heeft dat brouwavontuur me nooit echt losgelaten, het is blijven borrelen.

Toen ik ontdekte dat een aantal van onze wijnmakers ook bier bleek te brouwen – dat is in Spanje en Italië heel gewoon – ben ik me verder gaan verdiepen in wereld van de biologische bieren.

Er gebeurt veel in de bierwereld: er wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe bieren en brouwtechnieken. Je ziet dat veel, vooral kleine brouwers, bewust bezig zijn en vaker dan de grote jongens kiezen zij voor biologische ingrediënten, dus hop en granen van biologische teelt. Dat zijn ingrediënten die zonder kunstgrepen, in samenwerking met de natuur, worden geteeld. Dat vind ik prachtig en daarom mag ik graag juist dit soort bieren aan de man brengen!

Cheers! Graag tot ziens op www.BiologischBier.nl !