Rood

Château Les Croisille Croizillon Malbec

Elegant en verteerbaar zijn niet direct de woorden die je te binnen schieten bij de gemiddelde Malbec. Meestal is Malbec (te) rijk aan tannines, log en soms ronduit zwaar. Nee, neem dan deze Château Les Croisille Croizillon: een fijnzinnige uitzondering op het Malbec-repertoire. Licht, fruitig en heerlijk dorstlessend. Zo komen ze zelden uit Cahors, maar het is heerlijk en modern. Een wijn van nu. Jong drinken, veel drinken.

9.95
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2015
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Druivensoort Malbec, Merlot
Kenmerken
Lekker bij charcuterie en BBQ
Biologisch sinds 2010
Keurmerk(en) AB, EU Keurmerk
Land van herkomst Frankrijk
Regio Cahors
Wijnhuis Château Les Croisille

Gegevens

Meer over deze wijn

Een 100% Malbec. Château Les Croisille Croizillon wordt op biologische wijze gemaakt in Cahors, een streek die beroemd en berucht is vanwege haar Malbec's. Traditioneel worden hier straffe Malbec-wijnen gemaakt die lastig drinkbaar zijn, soms pas na jaren. Dit is de uitzondering op de regel, want deze Malbec is juist fris en fruitig en je moet hem jong drinken, dan komt hij het beste tot zijn recht.

Over het wijnhuis

De wijnstokken staan op bodem van rode zavel en zijn ongeveer 30 jaar oud. De druiven worden handmatig uitgedund, zodat alleen het beste fruit overblijft. Dat ondergaat een korte maceratie - zonder steeltjes - in betonnen tanks. Het eindresultaat is een frisfruitige Malbec met een geheel eigen gezicht. Zeker de moeite waard om eens te proberen bij een goede barbecue of een plankje met mooie worstjes.

Reviews

Château Les Croisille Croizillon Malbec
Sterren