Wijnen

Chateau Roland La Garde Tradition BIO

Een wijn met flink wat diepte en prachtige harmonie. Deze Chateau Roland La Garde Tradition wordt gemaakt van vooral merlot, dus hij is soepel en lekker pruimig met een dikke structuur maar ook een zekere lichtheid. Prachtig robijnrood van kleur. Dit is bordeaux gemaakt op het fruit: rijp rood fruit bij aanzet, overgaand in duidelijke tanninepower, doch ingetogen en immer in balans. Geen spatje sulfiet, want puur natuurwijn.

15.99
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2014
Productiewijze Biologisch-dynamisch
Alcoholpercentage 14%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 14 - 16 graden
Kenmerken
Druivensoort Cabernet Sauvignon , Merlot
Biologisch sinds Biologisch sinds 2012 en biologisch-dynamisch sinds 2014
Land van herkomst Frankrijk
Regio Bordeaux
Classificatie AOC Blaye-Côtes de Bordeaux
Wijnhuis Château Roland La Garde

Gegevens

Meer over deze wijn

Dit is een natuurwijn gemaakt volgens biodynamische principes. In de wijngaarden wordt gewerkt op biodynamische wijze, dus met preparaten en volgens de stand van de sterren. In de wijnkelder worden geen rare ingrepen gedaan: de wijn wordt vergist zonder sulfiet en daarmee is dit een puur natuurwijn of zoals ze het in de Bordeaux zeggen: vin naturel. 

Waar sommige vin naturels wel eens typische (foute?) tonen laten zien, blijft deze wijn keurig in het gareel. Ze is anders, maar toch ook typisch een Bordeaux. Spannend glas wijn waarin veel te beleven valt.

Over het wijnhuis

Chateau Roland La Garde vormt een duo-wijngoed met Château Sainte-Luce Bellevue. Op 29 hectare in de Noordelijke Gironde worden wijnen gemaakt op basis van het biologisch-dynamische gedachtengoed. Wijnmaker Bruno Martin is door-en-door doordrongen van de BD-werkwijze en overtuigd natuurwijnmaker. 

De bodems bestaan overwegend uit klei-kalksteen waarop 75% Merlot, 20% Cabernet-Sauvignon en nog wat Malbec staat. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. 

De druiven en de streek

De Bordeaux, heeft ze nog een introductie nodig? Deze wijnen komen uit de Noordelijke Bordeaux. Blaye en Saint Seurin of Cursac om precies te zijn. 

De wijnen worden gemaakt van typische Bordeaux druiven, dus Merlot en Cabernet Sauvignon. Chateau Roland La Garde heeft ook nog wat Malbec aangeplant staan. 

Reviews

Chateau Roland La Garde Tradition BIO
Sterren