Rood

Clos de l'Elu l'Aiglerie Anjou Rouge

Clos de l'Elu l'Aiglerie Anjou Rouge is een biologische wijn uit de Loire. Lichtvoetig, maar geen lichtgewicht. Een heerlijke wijn, goed tijdens lunch, feest en diners. Veel rood fruit zoals aardbei, kers, bes en framboos op een bedje van groengrassigheid en paprika. Kreeg een niet mis te verstane 9- in de Grote Hamersma van 2016.

23.40
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2014
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 14%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Druivensoort Cabernet Franc, Grolleau
Kenmerken
Biologisch sinds Sinds 2008
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Frankrijk
Regio Loire
Classificatie AOC Anjou
Wijnhuis Clos de l'Elu

Gegevens

Meer over deze wijn

Cabernet Franc is niet altijd even makkelijk en een wijngebied als de Loire (koud, vochtig) kan problemen opleveren. Maar de heren van Clos de l'Elu weten wat ze doen en leverden met deze l'Aiglerie een bovengemiddeld goede Cabernet / Grolleau af.

Over het wijnhuis

Grégoire du Bouëxic en zijn compagnon namen Clos de l'Elu in 2007 over en gingen op de biologische tour. Het gif ging de deur uit en de oude stokken werden vertroeteld. In 2010 werd de gang naar 'officieel biologisch' ingezet en sinds 2014 prijkt het bio-certificaat op de flessen. Ze werken handmatig en met zeer lage concentraties sulfiet.

De druiven en de streek

Clos de l'Elu l'Aiglerie Anjou Rouge is een blend van Cabernet Franc (90%) en Grolleau (10%). De laatste is een lokale blauwe druif uit het Loire gebied. Je vindt Grolleau eigenlijk niet buiten de Loire. De naam komt van het Franse woord "grolle", wat zoiets betekend als "kraai". Het zou duiden op de diepe, donkere kleur van de druiven

Reviews

Clos de l'Elu l'Aiglerie Anjou Rouge
Sterren