Productbeschrijving
Details
"Wat een fijnzinnige hand van wijn maken hebben ze toch op Élu. Kersencarpaccio. Ceviche van bessen. Microscopisch mineraal. Een briesje groenekruidenpoeder op een porseleinen bordrand. De vluchtige zuren van een introverte limoen. Zulks. En nogal fijntjes dus al met al."
In de Grote Hamersma van 2016 werd deze wijn beloond met een 9. Niet mis.
Clos de l'Elu Maupiti is een blend van 60% Gamay en 40% Cabernet Franc. De stokken staan op een bodem van schist en kwarts en de stokken zijn tussen de 20 en 45 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en de druiven worden vergist op natuurlijke gisten, waarna de wijn 6 maanden op RVS tanks mag rijpen.
Licht gekoeld mooi bij gedroogd rundvlees met citroen. Of bij Pata Negra ham. Koel je hem wat steviger, zeg tot een graad of 12, dan kun je hem ook goed serveren bij (tartaar van) tonijn.
Extra informatie
Extra informatie
Jaartal | 2016 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 14 - 16 graden |
Druivensoort | Cabernet Franc, Gamay Noir |
Lekker bij | rundvlees en gekoeld ook bij tonijn |
Biologisch sinds | Sinds 2008 |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Frankrijk |
Regio | Loire |
Classificatie | AOC Anjou |
Wijnhuis | Clos de l'Elu |