Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Clos de l'Elu Maupiti BIO
Fijne wijn. Letterlijk. Want alles is subtiel aan deze wijn. Dat groots niet altijd plomp en rijk hoeft te zijn bewijst deze Clos de l'Elu Maupiti. Wat een finesse! Een rode Loire wijn met ingetogen kracht. Rood fruit met subtiele kruidigheid. Vol van smaak, maar nergens té. Koel hem wat voordat je hem drinkt, dan komt deze rode Loire het beste tot zijn recht.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2016 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 14 - 16 graden |
Druivensoort | Cabernet Franc, Gamay Noir |
Lekker bij | rundvlees en gekoeld ook bij tonijn |
---|---|
Biologisch sinds | Sinds 2008 |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Frankrijk |
Regio | Loire |
Classificatie | AOC Anjou |
Wijnhuis | Clos de l'Elu |
Gegevens
Meer over deze wijn
Clos de l'Elu Maupiti is een blend van 60% Gamay en 40% Cabernet Franc. De stokken staan op een bodem van schist en kwarts en de stokken zijn tussen de 20 en 45 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en de druiven worden vergist op natuurlijke gisten, waarna de wijn 6 maanden op RVS tanks mag rijpen.
Licht gekoeld mooi bij gedroogd rundvlees met citroen. Of bij Pata Negra ham. Koel je hem wat steviger, zeg tot een graad of 12, dan kun je hem ook goed serveren bij (tartaar van) tonijn.

Over het wijnhuis
Grégoire du Bouëxic en zijn compagnon namen Clos de l'Elu in 2007 over en gingen op de biologische tour. Het gif ging de deur uit en de oude stokken werden vertroeteld. In 2010 werd de gang naar 'officieel biologisch' ingezet en sinds 2014 prijkt het bio-certificaat op de flessen. Ze werken handmatig en met zeer lage concentraties sulfiet.
De druiven en de streek
Clos de l'Elu brengt prachtige witte wijnen voort. De koele Loire streek leent zich daar uitstekend voor. Maar met deze Maupiti bewijzen de heren van Clos de l'Elu dat ze ook prachtig rood kunnen maken. Het is altijd mooi om je eigen product te bejubelen, maar het is nog mooier als Neerlands Grootste Wijnmeneer ook enthousiast is. Harald Hamersma over deze wijn:
"Wat een fijnzinnige hand van wijn maken hebben ze toch op Élu. Kersencarpaccio. Ceviche van bessen. Microscopisch mineraal. Een briesje groenekruidenpoeder op een porseleinen bordrand. De vluchtige zuren van een introverte limoen. Zulks. En nogal fijntjes dus al met al."
