Wijnen

Clos de l'Elu Roc'h Avel

Roc'h Avel van Clos de l'Elu is een opvallende verschijning. Zou het een vrouw zijn, dan trok ze zeker de aandacht van het mannelijke - en waarschijnlijk ook het vrouwelijke - publiek. Wat een eigengereide schoonheid! Geen klassieke schoonheid, maar daardoor des te beminnelijker en interessanter. Ze geeft je rozijn, honing, peer, amandel en rozemarijn met volle teugen.

20.75
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 14%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Druivensoort Chenin Blanc
Kenmerken
Lekker bij schaal- en schelpdieren
Biologisch sinds Sinds 2008
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Frankrijk
Regio Loire
Classificatie AOC Anjou
Wijnhuis Clos de l'Elu

Gegevens

Meer over deze wijn

De zuren in deze wijn zijn prachtig. Dat compenseert de rijke smaak. Komt door het prachtige terroir van Aiglerie. Voor deze wijn geen kunstgrepen. Dit is gewoon 100% Chenin Blanc van een perfect stukje wijngaard op lei- en zandsteen. En dan krijg je dit. Vergist op natuurlijke gisten en daarna 6 maanden opgevoed op roestvast stalen tanks.

Perfecte wijn bij schaaldieren. Heeft een aangename zoutige mineraliteit en frisheid die mooi combineren met frisse bereidingen van schaal- en schelpdieren en ook vis.

Over het wijnhuis

Grégoire du Bouëxic en zijn compagnon namen Clos de l'Elu in 2007 over en gingen op de biologische tour. Het gif ging de deur uit en de oude stokken werden vertroeteld. In 2010 werd de gang naar 'officieel biologisch' ingezet en sinds 2014 prijkt het bio-certificaat op de flessen. Ze werken handmatig en met zeer lage concentraties sulfiet.

Reviews

Clos de l'Elu Roc'h Avel
Sterren