Domaine Eugène Meyer

Sinds 1620 maakt de familie Meyer wijn op haar domein in Bergholtz, een klein dorpje in de buurt van Guebwiller in het meeste zuidelijke deel van de Elzas. Het domein beslaat ongeveer 9 hectare. Sinds 1969 werken ze volledig biodynamisch.

De wijnen van Domaine Meyer worden op de markt gebracht onder het Apellation Alsace Contrôllée kwaliteitslabel, kortweg AOC d’Alsace. De wijngaard ligt op een klei-, kalk- en kiezelhoudende bodem wat de wijnen een mooie mineraliteit geeft. De witte wijnen zijn verfijnd en geraffineerd.

Domaine Eugène Meyer behoort tot de topdomeinen uit de Elzas. De wijnen dragen zowel het biodynamische Demeter keurmerk (sinds 1969) als het franse Agriculture Biologique (AB) keurmerk.


1 artikel(en)

per pagina

  • Domaine Eugène Meyer Pinot Blanc

    Nu met 15% korting! - In twee woorden: een prachtpinot! Zacht en fruitig van smaak, beetje kruidige neus en een lange afdronk. Deze bio Pinot is afkomstig van Domaine Eugène Meyer, een wijnhuis behorend tot de absolute top van de Elzas. En biologisch-dynamisch sinds 1969. Naast het Demeter keurmerk draagt deze wijn ook het franse AB keurmerk. Meer bio past er simpelweg niet in een fles.

    Meer informatie

    Normale prijs: € 10,90

    Nu voor: € 9,27

1 artikel(en)

per pagina