Een lekker kerstpakket of relatiegeschenk? Bestel online of neem contact op!

Wijnen

Giol Cabernet Sauvignon No Sulphur Added BIO

Deze Giol Cabernet Sauvignon NSA (No Sulphur Added) drink opvallend lekker weg! Een ongecompliceerd doch mooi glas wijn. Een wijn met donker sap, goed tannines en zuren. Heeft wat groen grassigs in de neus. Lekker met rood vlees en wat oudere kazen. En geen spatje sulfiet, dus helemaal puur natuur.

7.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Kenmerken
Lekker bij Rood vlees en rijpe, harde kazen.
Biologisch sinds 1987
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Geschikt voor veganisten? Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Azienda Agricola Giol

Gegevens

Meer over deze wijn

Wijn zonder sulfiet, hoe zat dat ook alweer? Sulfiet is zwavel en wijnmakers voegen zwavel toe als conserveringsmiddel. Niet iedereen kan even goed tegen sulfiet en niet iedereen wil het goedje onder zijn kurk - of in dit geval schroefdopje - tegenkomen. En dus laten wijnmakers de sulfiet ook wel eens weg. Dat kan alleen wanneer een wijngaard zeer schoon werkt en goed, gezond fruit heeft. Je krijgt een meer open, "naakte" wijn, want de sluier van sulfiet is weg. Zo ook bij deze Giol Cabernet Sauvignon zonder toegevoegde sulfiet. 

Over het wijnhuis

Giol is een eeuwenoud wijnhuis uit Venetië, Italië. Sinds 1427 (!) wordt er al wijn gemaakt door de familie Carraro. Het wijngoed is vernoemd naar een van de voorvaderen, commandeur Giovanni Giol. De wijngaarden liggen rondom een ronduit prachtig paleis, Castello Papadopoli, dat ook in bezit is van de familie. Toen ik (Frank) de huidige eigenaar Vittorio Carraro feliciteerde met zijn optrekje trok hij een wenkbrauw op. "Ja, heel mooi, maar ook heel duur in onderhoud. Maar het is erfgoed en het is onderdeel van onze rijke historie, dus het blijft in de familie."

De druiven en de streek

Veneto (Venetie) is de wijnstreek van de mousserende proseccowijnen. In de laag gelegen, vlakke gedeelte, wordt de goedkopere prosecco geproduceerd. Op de helling worden de betere wijnen gemaakt. Giol heeft mooie percelen ter beschikking en ze maken wijn van bekende internatiole druivenrassen zoals deze Cabernet Sauvignon. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd en vegan en Giol heeft het maken van wijnen zonder sulfiet als derde specialisme aan haar activiteiten toegevoegd. Verwacht dus snel meer sulfietvrije wijnen van dit domein, wij zullen ze deze kant ophalen!

Reviews

Giol Cabernet Sauvignon No Sulphur Added BIO
Sterren