Let op! Wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt maandag 29 juli verstuurd.

Wijnen

Giol Merlot No Sulphur Added BIO

Alles wat je mag verwachten van een Merlot. Alles behalve sulfiet, want aan deze wijn is geen sulfiet toegevoegd. De Giol Merlot No Sulphur Added heeft redelijk wat tannines, mooi zacht pruimig fruit en een lekkere Italiaanse 'kick' dankzij het aangename zuurtje op het eind. Een heel fijn, zuiver glas wijn en een goede aanwinst in onze assortiment sulfietvrije wijnen! 

7.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Nieuw Nieuw
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Kenmerken
Druivensoort Merlot
Lekker bij Makkelijk drinkbaar, lekker bij eigenlijk alles, vooral pasta's.
Biologisch sinds 1987
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Geschikt voor veganisten? Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Azienda Agricola Giol

Gegevens

Meer over deze wijn

Wijn zonder sulfiet, hoe zat dat ook alweer? Sulfiet is zwavel en wijnmakers voegen zwavel toe als conserveringsmiddel. Niet iedereen kan even goed tegen sulfiet en niet iedereen wil het goedje onder zijn kurk - of in dit geval schroefdopje - tegenkomen. En dus laten wijnmakers de sulfiet ook wel eens weg. Dat kan alleen wanneer een wijngaard zeer schoon werkt en goed, gezond fruit heeft. Je krijgt een meer open, "naakte" wijn, want de sluier van sulfiet is weg. Zo ook bij deze Giol Merlot zonder toegevoegde sulfieten. 

Over het wijnhuis

Giol is een eeuwenoud wijnhuis uit Venetië, Italië. Sinds 1427 (!) wordt er al wijn gemaakt door de familie Carraro. Het wijngoed is vernoemd naar een van de voorvaderen, commandeur Giovanni Giol. De wijngaarden liggen rondom een ronduit prachtig paleis, Castello Papadopoli, dat ook in bezit is van de familie. Toen ik (Frank) de huidige eigenaar Vittorio Carraro feliciteerde met zijn optrekje trok hij een wenkbrauw op. "Ja, heel mooi, maar ook heel duur in onderhoud. Maar het is erfgoed en het is onderdeel van onze rijke historie, dus het blijft in de familie."

De druiven en de streek

Veneto (Venetie) is de wijnstreek van de mousserende proseccowijnen. In de laag gelegen, vlakke gedeelte, wordt de goedkopere prosecco geproduceerd. Op de helling worden de betere wijnen gemaakt. Giol heeft mooie percelen ter beschikking en ze maken wijn van bekende internatiole druivenrassen zoals deze Merlot. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd en vegan en Giol heeft het maken van wijnen zonder sulfiet als derde specialisme aan haar activiteiten toegevoegd. Verwacht dus snel meer sulfietvrije wijnen van dit domein, wij zullen ze deze kant ophalen!

Reviews

Giol Merlot No Sulphur Added BIO
Sterren