Een lekker kerstpakket of relatiegeschenk? Bestel online of neem contact op!

Wijnen

Giol Vespa Cabernet Sauvignon BIO

Giol is een eeuwenoud wijnhuis met moderne druiven, zoals de Cabernet Sauvignon. Heel herkenbaar als Cabernet Sauvignon met typische volle, krachtige smaak, wat laurier en een hintje groen. Lekker bij steak en rood vlees. Geen complexe wijn, wel gewoon heel erg goed en heel erg compleet!

Aanbiedingsprijs 7.19 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 7.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Kenmerken
Lekker bij Makkelijk drinkbaar, lekker bij eigenlijk alles, vooral pasta's.
Biologisch sinds 1987
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Geschikt voor veganisten? Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Azienda Agricola Giol

Gegevens

Meer over deze wijn

Bij Giol zijn ze goed in internationale rassen en moderne wijntechnieken. Opvallend voor een eeuwenoud wijngoed! Ze waren als een van de eersten volledig biologisch gecertificeerd en ze maken al hun wijnen "vegan" (dus zonder dierlijke klaringsproducten) en een deel van de wijnen - deze wijn overigens niet - zijn gemaakt zonder sulfiet. Daarmee laat deze oude dame haar moderne kant zien. Deze wijn is daar een goed voorbeeld van: een moderne Cabernet Sauvignon die onberispelijk is gemaakt. 

Over het wijnhuis

Giol is een eeuwenoud wijnhuis uit Venetië, Italië. Sinds 1427 (!) wordt er al wijn gemaakt door de familie Carraro. Het wijngoed is vernoemd naar een van de voorvaderen, commandeur Giovanni Giol. De wijngaarden liggen rondom een ronduit prachtig paleis, Castello Papadopoli, dat ook in bezit is van de familie. Toen ik (Frank) de huidige eigenaar Vittorio Carraro feliciteerde met zijn optrekje trok hij een wenkbrauw op. "Ja, heel mooi, maar ook heel duur in onderhoud. Maar het is erfgoed en het is onderdeel van onze rijke historie, dus het blijft in de familie."

De druiven en de streek

Veneto (Venetie) is de wijnstreek van de mousserende proseccowijnen. In de laag gelegen, vlakke gedeelte, wordt de goedkopere prosecco geproduceerd. Op de helling worden de betere wijnen gemaakt. Giol heeft mooie percelen ter beschikking en ze maken wijn van bekende internatiole druivenrassen zoals deze Cabernet Sauvingon. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd en vegan en Giol heeft het maken van wijnen zonder sulfiet als derde specialisme aan haar activiteiten toegevoegd. Verwacht dus snel meer sulfietvrije wijnen van dit domein, wij zullen ze deze kant ophalen!

Reviews

Giol Vespa Cabernet Sauvignon BIO
Sterren