Hongaarse biologische wijn

Hongaarse wijn, we kunnen niet wachten! Binnenkort hebben we ze om ze nooit meer los te laten, want Hongarije heeft veel te bieden als het gaat om wijn. Bijvoorbeeld hun eigen autochtone druivenrassen en unieke smaken. Voor ons totaal onuitspreekbaar, maar niet minder drinkbaar. En daar gaat het tenslotte om. En gelukkig ook veel biologische Hongaarse wijnen, dus voorlopig kunnen we nog wel even vooruit in dit wijnland.

2 artikel(en)

per pagina

 • Meinklang H14 Hárslevelű

  H14, dat klinkt wat technisch. Het staat voor Hárslevelű uit 2014. Hárslevelű is een lokale druif uit Hongarije en bij Meinklang koesteren ze deze druif. Het geeft een wijn met veel rijp fruit, ananas, en omdat de wijnstokken op vulkanische bodem staan, een ondertoon van vuursteen met minerale afdronk. Bijzondere wijn van een bijzonder druivenras. Mooi dat Meinklang hem in ere houdt, hulde!

  Meer informatie

  € 19,50

 • Meinklang Sziklafehér

  Wijn van de vulkaan, en dat proef je! Vuursteen met een rokerige ondertoontje. Mineraal ding, deze Meinklang Sziklafehér. Hoe zeg je? Sziklafehér. Dat is Hongaars voor lekker. Geintje. De mannen van Meinklang, zelf Oostenrijkers, moesten er ook even op oefenen, maar hoe ingewikkeld het ook klinkt, het is een toegankelijke en vrolijke wijn. Zacht, mineraal met citrus vergezeld door een vleug tropisch fruit.

  Meer informatie

  € 10,90

2 artikel(en)

per pagina