Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
La Dama Valpolicella Ripasso Superiore BIO
Hoe word je als wijngoed biologisch? De omschakeling naar een biologische werkwijze is op zich zo gedaan, maar je bent pas "officieel" bio na een zogenaamde omschakelperiode van 3 jaar. Gedurende die tijd werk je op biologische wijze, maar je producten mogen nog niet als zodanig op de markt komen. Dat mag pas als je officieel bio bent. Vandaar dat deze La Dama Valpolicella Ripasso Classico Superiore (nog) geen biokeurmerk draagt. Wij verkopen hem toch, want we steunen de omschakeling van La Dama!
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Nieuw | Nieuw |
---|---|
Jaartal | 2015 |
Productiewijze | Biologisch |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 14 - 16 graden |
Druivensoort | Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella |
---|---|
Biologisch sinds | 2015 |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Italië |
Regio | Veneto |
Classificatie | DOC (Denominazione di Origine Controllata) |
Wijnhuis | La Dama |
Gegevens
Meer over deze wijn
La Dama Valpolicella Ripasso Classico Superiore is een ripasso, wat inhoudt dat een deel van druiven wordt ingedroogd. Hierdoor krijgt de wijn veel concentraat en een vleug zoetigheid, want de rozijnen die na het indrogen overblijven bevatten veel smaak en suikers. Ripasso's zijn dan ook altijd wijnen met veel body en dat is bij deze Ripasso niet anders. Heerlijk bij stevige diners en wild met sauzen.

Over het wijnhuis
Wijnmaker Gabriele en zijn vrouw Miriam zijn “eerste generatie” wijnmakers. Altijd leuk, nieuwe wijnmakers, want dat zijn per definitie mensen met een diepe passie voor wijn. Sinds 2006 maken ze wijn met steun van de vader van Miriam, Giampiero. De wijngaard bestaat uit 16 hectare, waarvan 10 hectare in twee delen binnen de zogenaamde “Valpolicella Classica”: Negrar en Sant'Ambrogio di Valpolicella.