LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Lunaria Bucefalo BIO

Rijk, zoet rood. Lunaria Bucefalo is een biodynamische rode wijn uit de Abruzzen, Italië. Een zeer rijke Montepulciano, doordat men selecteert op zeer rijp fruit en omdat ze een deel van de druiven laten indrogen, waardoor nog meer concentraat wordt verkregen. Geurt naar kers en zwarte bes en heeft duidelijk zoete tonen en een lichte kruidigheid. Mooi bij wild met fruit en vlees met zoete sauzen. Chocolade en pittige kazen werkt ook goed.

9.29
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal geen jaartal
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 14,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 14 - 16 graden
Druivensoort Montepulciano
Kenmerken
Lekker bij vlees met (zoetige) sauzen, wild, chocolade en (pittige) kazen.
Biologisch sinds Biologisch sinds 2002 en biologisch-dynamisch sinds 2005
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Geschikt voor veganisten? Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Lunaria Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

Lunaria Bucefalo wordt gemaakt van zeer rijpe Montepulciano druiven. De late oogst en de "appassimento" methode (indroging van druiven a la Ripasso) maken dit een zoete, ronde wijn. Zoeter dan het kleine broertje die wij ook verkopen, en die heeft reeds behoorlijk zoete tonen. Er wordt geen gist aan deze wijn toegevoegd: vergisting gebeurt op de eigen natuurlijke gisten. De wijn wordt opgevoed op RVS, er komt geen hout aan te pas.

Dit is een zoete rode wijn, maar denk niet in de richting van dessertwijn. Zo zoet is ‘ie nu ook weer niet. Mooi bij wild met zoet fruit. Een dinerwijn die zijn mannetje staat!

Over het wijnhuis

Lunaria Bucefalo is een biodynamische wijn uit de Abruzzen, Italië. Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan nog een stapje verder dan hun "gewone" biologische collega's en beschouwen hun wijngaard als een onderdeel van de kosmos. Dat klinkt voor sommigen misschien wat zweverig of onwerkelijk, maar het levert zonder twijfel mooie wijnen op.

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

Biodynamische werkwijze

De wijn wordt volgens de biodynamische methoden van Steiner geproduceerd. Daarbij worden o.a. diverse preparaten gebruikt om de bodem en planten te voeden en er wordt rekening gehouden met de stand van de planeten bij bepaalde werkzaamheden in de wijngaard. Ook het leven in en om de wijngaard krijgt extra veel aandacht.

Zo wordt er ook bij Lunaria gewerkt met kruiden tussen de wijnranken die dienen als groenbemester, maar die tegelijkertijd ook natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aantrekken. Zo doet de natuur haar werk en wordt de wijngaard inderdaad onderdeel van de natuur, ja, zelfs van de kosmos....

Reviews

Lunaria Bucefalo BIO
Sterren