LET OP: Op woensdag 22 januari verzenden we geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden. 

Wijnen

Lunaria Charisma Trebbiano BIO

Troebel wit in je glas, want dit is ongefilterde wijn zonder toegevoegde gisten. Maar geen zorgen, Lunaria Charisma Trebbiano is kraakhelder qua smaak: perige meloen met vegetale tonen. Dit is een zeer fraaie Trebbiano. Mooi rond, wat romig, sappig ook. Lekkere tintelzuurtjes en een lange afdronk completeren deze wijn. Een opvallende verschijning in het glas door die troebel witte kleur, maar desondanks een vriendelijke en makkelijk drinkbare wijn.

Aanbiedingsprijs 8.30 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 9.29
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch-dynamisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Trebbiano
Lekker bij Geroosterde groenten, vis en kip.
Biologisch sinds Biologisch sinds 2002 en biologisch-dynamisch sinds 2005
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Wijnhuis Lunaria Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

Lunaria Charisma Trebbiano is een biodynamische wijn uit de Abruzzen, Italië. De wijn wordt zoals gezegd niet gefilterd en er worden geen gisten aan toegevoegd. De wijn vergist dus op natuurlijke gist. Door de wijn niet te filteren krijgt deze zijn intense smaak en opvallende uiterlijk.

De wijn valt overigens soms meer troebel uit dan een andere keer. Het is net welk deel van de lichting je in de fles treft. Het laatste deel van het vat is meer troebel. Een verrassingswijn dus!

Over het wijnhuis

Lunaria Trebbiano is een biodynamische wijn uit de Abruzzen, Italië. Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan nog een stapje verder dan hun "gewone" biologische collega's en beschouwen hun wijngaard als een onderdeel van de kosmos. Dat klinkt voor sommigen misschien wat zweverig of onwerkelijk, maar het levert zonder twijfel mooie wijnen op.

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

Biologisch-dynamische wijn

De wijn wordt volgens de biodynamische methoden van Steiner geproduceerd. Daarbij worden o.a. diverse preparaten gebruikt om de bodem en planten te voeden en er wordt rekening gehouden met de stand van de planeten bij bepaalde werkzaamheden in de wijngaard. Ook het leven in en om de wijngaard krijgt extra veel aandacht.

Zo wordt er ook bij Lunaria gewerkt met kruiden tussen de wijnranken die dienen als groenbemester, maar die tegelijkertijd ook natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aantrekken. Zo doet de natuur haar werk en wordt de wijngaard inderdaad onderdeel van de natuur, ja, zelfs van de kosmos....

Reviews

Lunaria Charisma Trebbiano BIO
Sterren