LET OP: We zijn er een paar dagen tussenuit. Je bestelling wordt maandag 2 maart verzonden!

Wijnen

Lunaria Orsogna Civitas Pecorino BIO

Lunaria Orsogna Civitas Pecorino is typisch een wijn uit de Lunaria stal: rijk, breed, mondvullend, dik en sappig. Weldadige wijn met tonen van wit fruit en citrus. Heerlijk fris en vooral heel fruitig. Droog fruitig welteverstaan, want de wijn heeft zeker een zoetje maar is nergens te zoet. Mooi in combinatie met de prima zuren. 

Aanbiedingsprijs 7.40 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 9.29
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 14%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Kenmerken
Druivensoort Pecorino
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Geschikt voor veganisten? Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Lunaria Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

Pecorino schijnt zo te heten omdat de schapen die de Pecorino kaas maken - tenminste, de schapen die de melk produceren.... - graag een blaadje mogen eten van de druivenstokken. De herders en wijnmakers hebben de druif voor het gemak ook maar Pecorino genoemd. 

Of het daadwerkelijk zo is verlopen weten we niet zeker, maar zeker is wel dat Lunaria een verdraaid lekkere Pecorino maakt van die druiven. 

Over het wijnhuis

Lunaria Orsogna Civitas Pecorino is een biodynamische wijn uit de Abruzzen, Italië. Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan nog een stapje verder dan hun "gewone" biologische collega's en beschouwen hun wijngaard als een onderdeel van de kosmos. Dat klinkt voor sommigen misschien wat zweverig of onwerkelijk, maar het levert zonder twijfel mooie wijnen op.

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

Biodynamische wijnen

Biodynamische wijnbouw past de landbouwmethoden van Steiner toe in de wijngaard. Er worden diverse preparaten gebruikt om de bodem en planten te voeden en er wordt rekening gehouden met de stand van de planeten bij bepaalde werkzaamheden in de wijngaard. Ook het leven in en om de wijngaard krijgt extra veel aandacht.

Zo wordt er ook bij Lunaria gewerkt met kruiden tussen de wijnranken die dienen als groenbemester, maar die tegelijkertijd ook natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aantrekken. Zo doet de natuur haar werk en wordt de wijngaard inderdaad onderdeel van de natuur, ja, zelfs van de kosmos....

Reviews

Lunaria Orsogna Civitas Pecorino BIO
Sterren