Wijnen

Meinklang Sziklafehér BIO

Wijn van de vulkaan, en dat proef je! Vuursteen met een rokerige ondertoontje. Mineraal ding, deze Meinklang Sziklafehér. Hoe zeg je? Sziklafehér. Dat is Hongaars voor lekker. Geintje. De mannen van Meinklang, zelf Oostenrijkers, moesten er ook even op oefenen, maar hoe ingewikkeld het ook klinkt, het is een toegankelijke en vrolijke wijn. Zacht, mineraal met citrus vergezeld door een vleug tropisch fruit.

10.90
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2015
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 12%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 14 - 16 graden
Kenmerken
Druivensoort Olaszriesling
Keurmerk(en) Demeter, EU Keurmerk
Land van herkomst Hongarije
Regio Somlo
Geschikt voor veganisten? Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Meinklang

Gegevens

Meer over deze wijn

De mannen van Meinklang hebben er lang op geaasd: een wijngaard in de vulkanische regio Somlo in Hongarije. Maar ze hebben hem gevonden en het resulteert in vurige, expressieve wijnen waarvan deze Sziklafehér een mooi voorbeeld is. Het is een blend van de Hongaarse Olaszriesling en het Oostenrijkse troetelkind Grüner Veltliner. Een meer dan prima huwelijk.

De wijn wordt op staal vergist, uiteraard op natuurlijke, wilde gisten. Meinklang is een biologisch-dynamisch bedrijf dat zeer nauw samenwerkt met de natuur. Ook in de wijnkelder mag de natuur haar gang gaan.

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Meinklang maken deel uit van een veel breder biodynamisch bedrijf. Meinklang is een gemengd boerenbedrijf met naast wijnbouw, ook veeteelt en akkerbouwactiviteiten. De biodynamische principes vormen de "groene draad", uiteraard ook in de wijnbouw. De familie Michlits is hartstochtelijk aanhanger van het biodynamische gedachtegoed. Ze geloven in de kringloop van leven op hun bedrijf. Het is een werkelijk prachtig bedrijf met dito wijnen.

Dit is nu echt een mooi voorbeeld van hoe mooi biologisch-dynamische landbouw kan zijn. De aandacht voor alles wat groeit en bloeit komt tot uiting in de wijnen van dit wijngoed. Heel puur, heel natuur!

Wijn uit een Nationaal Park

Meinklang ligt in een nationaal park aan de oostelijke kant van het meer van Neusiedl in Burgenland - een UNESCO wereld erfgoed, aan de poorten van de Hongaarse laagvlakten. Het nationaal park kent enorme rietovers en oneindige vlaktes. Tegen de hellingen vind je de wijngaarden, die niet strak aangeharkt zijn, maar juist bol staan van de wikke, klaver en wilde grassen.

Dit trekt nuttige insecten en organismen aan en past helemaal in de biologisch-dynamische werkwijze van Meinklang. Er wordt gewerkt volgens het ritme van de kosmos en men gebruikt biodynamische preparaten op basis van mineralen en kruiden om de wijnstokken te voeden.

Reviews

Meinklang Sziklafehér BIO
Sterren