Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Meloni Terreforru Cannonau di Sardegna BIO
Meloni Terreforru Cannonau di Sardegna DOC geurt intens naar rozijn, rijp fruit, kruiden en drop. De smaak is warm, vol en rond en heel licht zoet. Doet wat Port-achtig aan, maar dan beduidend minder zoet. Duidelijke, maar niet overheersende tannines. Het blend allemaal prachtig tezamen. Hier word je blij van!
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2015 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch |
Alcoholpercentage | 14% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 16 - 18 graden |
Druivensoort | Cannonau |
Lekker bij | wild, runderstoofpotten, geroosterd rood vlees, rijpe kazen |
Biologisch sinds | 1995 |
---|---|
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Italië |
Regio | Sardinië |
Classificatie | DOC (Denominazione di Origine Controllata) |
Geschikt voor veganisten? | Ja |
Bijzonderheden | Deze wijn is geschikt voor veganisten. |
Wijnhuis | Meloni |
Gegevens
Meer over deze wijn
Meloni levert met haar Terreforru Cannonau di Sardegna DOC een prachtwijn af. Niet alleen qua smaak, ook qua looks. Toen we deze wijn meenamen naar een beurs, viel ons op dat veel mensen het vosje op het etiket aaiden.... Of zou het liefkozing voor de wijn zijn geweest? Hoe dan ook, het ziet er prima uit, maar nog belangrijker, het smaakt top.
Dit is een stevige rode wijn, die toch prima drinkbaar en toegankelijk is. Matcht goed met wild, bij voorkeur geserveerd met fruit en wat zoetigheid. Zou die vos daarom op het etiket prijken? Naast wild ook erg goed bij runderstoofpotjes en geroosterd rood vlees. Of bij gerijpte kazen.

De druiven en de streek
Dit is een wijn van 100% Cannonau. Dat is Sardijns voor Garnacha, zo leert de druivenbijbel van Jancis Robinson ons. Deze benaming is misschien niet heel doorsnee, en al zeker niet heel bekend in de lage landen, maar tjonge, het levert wel wijn op met smaak: intens en diep, een beetje ongetemd zelfs.
Past wel bij die Sardijnen. Die vormen ook een eigengereid volkje daar op dat eiland. Dat komt tot uiting in hun wijnen. Sardijnse wijnen, gaat dat proeven!