LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Mundo de Yuntero Blanco BIO

Lekker veel peer en tropisch fruit, achtervolgd door een limoentje. Typisch Verdejo, met een grassig groen ondertoontje van Sauvignon Blanc. Een fijne droge wijn met een aantrekkelijk bouquet en heerlijk fris van smaak. Een mooie biologische witte wijn voor een mooie prijs. Lekker op een zomers terras, bij salades en seafood.

4.95
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 12%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Sauvignon Blanc, Verdejo
Lekker bij salades, schaaldieren, schelpen, witte (niet vette) vis
Land van herkomst Spanje
Regio La Mancha
Wijnhuis Coop. Jesús del Perdón

Gegevens

Meer over deze wijn

Heerlijk, ongecompliceerd. Gewoon zomer in je glas en lekker drinken! Verdejo geeft rijke witte wijnen, vol van smaak. Deze Yuntero is daarop geen uitzondering.

Dit is wijn voor feestjes en voor doordeweekse maaltijden. Op feestjes is iedereen blij met een wijn als deze: hij is fris voor de mensen die droog willen, maar heeft ook fruit voor de mensen die liever wat meer aroma en smaak willen. En is het geen feest, trakteer jezelf dan op deze wijn!

Over het wijnhuis

De coöperatie Jesús del Perdón in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde deze coöperatie met twee andere coöperaties in de regio en dat resulteerde in één grote coöperatie met meer dan 700 wijnbouwers en een totale productie van 25 miljoen kilo druiven.

De laatste jaren zijn er grootschalige investeringen gedaan in vinificatieapparatuur. De coöperatie beschikt in totaal over 3.600 hectare wijngaard.

De druiven en de streek

De witte Yuntero is een blend van Verdejo en Sauvignon Blanc. Per jaar wisselt de samenstelling iets, vooral om de smaak ongeveer hetzelfde te laten uitkomen.

La Mancha heeft de ideale omstandigheden voor biologische wijnbouw: het is er warm, droog en de nachten zijn koel. Hierdoor zijn er weinig ziekteverschijnselen en daardoor is biologische wijnbouw er zeer goed toe te passen.

Reviews

Mundo de Yuntero Blanco BIO
Sterren