Rood

Mundo de Yuntero Tinto

Sap met pit. Zonbestoven, je proeft de warmte, maar de wijn is er niet zwaar en ondrinkbaar van geworden. Integendeel. Geurt naar zwart fruit en rijpe bessen, met een klein pepertje. Is verder droog, rond, toegankelijk en sappig. De ideale borrel- en BBQ wijn. Dit lust iedere rooddrinker. En complete rode biowijn voor een zeer schappelijke prijs.

Special Price 4.75 Regular Price Sorry, your browser does not support inline SVG. 5.25
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Druivensoort Merlot, Shiraz / Syrah , Tempranillo
Kenmerken
Lekker bij Tapas en stoofschotels
Keurmerk(en) SHC Agricultura Ecologica
Land van herkomst Spanje
Regio La Mancha
Classificatie La Mancha DO
Wijnhuis Coop. Jesús del Perdón

Gegevens

Meer over deze wijn

Vleugje van rijpe bessen en rode wilde vruchten. Harmonieus, goed gestructureerd en met pittig Spaanse karakter.

Dit is een Joven (jonge wijn) uit La Mancha, een gigantisch wijnbouwgebied waar gigantisch veel biologische wijn vandaan komt. Drink hem bij de eerder genoemde borrel met tapas of bij een stevige stoofschotel.

Over het wijnhuis

De coöperatie Jesús del Perdón in Manzanares in het noordoosten van Spanje werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde deze coöperatie met twee andere coöperaties in de regio en dat resulteerde in één grote coöperatie met meer dan 700 wijnbouwers en een totale productie van 25 miljoen kilo druiven.

De laatste jaren zijn er grootschalige investeringen gedaan in vinificatieapparatuur. De coöperatie beschikt in totaal over maar liefst 3.600 hectare wijngaard van aangesloten wijnboeren.

De druiven en de streek

De rode Yuntero is een blend van Tempranillo, Merlot en Syrah. Per jaar wisselt de samenstelling iets, vooral om de smaak ongeveer hetzelfde te laten uitkomen. Tempranillo geeft het typische Spaanse karakter aan deze wijn

La Mancha heeft de ideale omstandigheden voor biologische wijnbouw: het is er warm, droog en de nachten zijn koel. Hierdoor zijn er weinig ziekteverschijnselen en daardoor is biologische wijnbouw er zeer goed toe te passen.

Reviews

Mundo de Yuntero Tinto
Sterren