-10%

Palacio de Canedo Maceracion

Palacio de Canedo Maceracion wordt gemaakt volgens een wijntechniek die "macération carbonique" wordt genoemd. Dat verklaart gelijk zijn naam. Met deze methode wordt vooral het fruitige, soepele karakter van de Mencía naar voren gehaald. En fruitig, zacht en soepel is 'ie! Een wijn in Beaujolais-achtige stijl. Jong en licht gekoeld drinken op een graad of 12 a 14, dan komt hij het beste tot zijn recht.

Beschikbaarheid In voorraad

Normale prijs: € 9,50

Nu voor: € 8,55

Onze garanties

Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 70

Alles 100% bio en biodynamisch

Bestelling per fles mogelijk!

Productbeschrijving

Details

Palacio de Canedo Maceracion wordt elk jaar met een ander blaadjes-etiket uitgebracht. De herfst wordt niet voor niets afgebeeld op deze wijn: jonge "macération" wijnen komen traditioneel al in november op de markt. In Frankrijk zijn de Beaujolais Primeurs een bekend voorbeeld van dit type wijn, in Italië hebben ze Novello's en in Spanje hebben ze Palacio de Canedo Maceracion!

Nu we het toch zoveel over techniek hebben, toch maar even een korte uitleg over macération carbonique en de productiemethode van deze wijn. Direct na de pluk worden de druiven 10 dagen ongeplet in een afgesloten vat opgeslagen. Aan dat vat wordt extra koolzuurgas toegevoegd waardoor de druiven onder zogenaamde 'anaerobe omstandigheden' kunnen rijpen: door zuurstofgebrek stopt de natuurlijke plantenademhaling van de druif en treedt een autolysproces op waarbij de druif zichzelf onder invloed van de eigen cel-enzymen verteert. Dit zorgt voor een beter en sterker aroma. Op een gegeven moment breken de druiven onder hun eigen gewicht spontaan open, waarna alsnog de normale alcoholische gisting begint. Zijn de suikers eenmaal vergist, dan vindt nog een malolactische gisting plaats die de wijn stabiliseert.

Het resultaat is een fruitig, zacht type wijn. Heerlijk bij pasta's: het zachte mondgevoel van pasta komt mooi overeen met de wijn. Verder is een zacht stukje varkensvlees ook niet te versmaden in combinatie met deze wijn.

Extra informatie

Extra informatie

Nieuw in ons assortiment Nieuw
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 12 - 14 graden
Druivensoort Mencía
Lekker bij pasta en varkensvlees
Keurmerk(en) EU Keurmerk, SHC Agricultura Ecologica
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Beoordeling van: Palacio de Canedo Maceracion

Hoe waardeer je dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Waardering
Kwaliteit