Wijnen

Parra La Meseta DO Rood

Parra La Meseta DO Rood is een uitermate vriendelijke, soepele, biologische wijn uit Spanje. Zacht en gemakkelijk drinkbaar, misschien wel té gemakkelijk. Een wijn van de Spaanse hoogvlakten van La Mancha. Een plek die garant staat voor zeer gezond fruit en die erg geschikt is voor biologische wijnbouw. Bodegas Parra Jiminez maakt er deze fijne wijn van. Proost!

Aanbiedingsprijs 4.69 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 6.25
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Kenmerken
Druivensoort Cabernet Sauvignon , Tempranillo
Lekker bij pasta, vleesgerechten, barbecue
Biologisch sinds 1993
Land van herkomst Spanje
Regio La Mancha
Wijnhuis Bodegas Parra Jiménez

Gegevens

Meer over deze wijn

De rode Parra La Meseta is zacht en fruitig. Geen stroeve tannine te bekennen, wel veel fruit en ingetogen kracht. Maar voor soepel, heel soepel.

La Mancha is zeer geschikt voor biologische wijnbouw, want het klimaat is droog, de nachten zijn koel en overdag is het heet. Ideale omstandigheden voor druiven dus, waardoor er goed zonder bestrijdingsmiddelen gewerkt kan worden.

Over het wijnhuis

Parra Jiménez is een familiebedrijf. De broers Francisco, Javier en Luis Parra bestieren het bedrijf, dat niet alleen wijn produceert maar ook knoflook en truffels! Genoeg lekkers te vinden op hun domein dus!

Hun wijn zijn 100% bio en 100% eerlijk. "Wij maken wijnen met liefde, met behulp van onze lokale tradities, waaraan we ons vasthouden, maar wel in combinatie met de nieuwste technologie. Onze wijnen drukken de zuiverheid en schoonheid van ons land uit", zo vertellen de broers. Het is precies hoe ze te werk gaan. Hun wijngoed is modern, en ze maken moderne wijnen die toch duidelijk Spaanse zijn. Ze verloochenen hun afkomst niet, nee, ze maken hem zelfs sterker!

Reviews

Parra La Meseta DO Rood
Sterren