Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Poderi dei Colli Falerio DOP BIO
Oh oh Falerio! Wat een gevaarlijk lekkere wijn is dit! Verleidelijk fris met een aanlokkelijke neus van appel, peer en banaan op een bedje van groen. Wij denken aan vis met venkel. Aan frietjes en vrolijke borrels. En aan middellandse zeeën en eindeloze middagen in hangmatten. Pas op, leeg voordat je het weet.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2018 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch |
Alcoholpercentage | 13% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 8 - 10 graden |
Druivensoort | Passerina, Pecorino, Trebbiano |
---|---|
Lekker bij | de borrel, vis, zomerse salades, frietjes |
Land van herkomst | Italië |
Regio | Marche |
Geschikt voor veganisten? | ja |
Wijnhuis | Poderi dei Colli |
Gegevens
Meer over deze wijn
Falerio is geen druif, het is een streek. Een DOP zelfs, een Denominazione di Origine Protetta dus. Een wijn met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied hoort sinds 1975 bij de regio Marche waar Poderi dei Colli is gehuisvest.
Falerio-wijnen zijn ongecompliceerd en juist daardoor zo heerlijk drinkbaar. Deze is gemaakt van een blend van Pecorino (35%), Passerina (35%) en Trebbiano (30%). Fijne combi.

Over het wijnhuis
De druiven worden met de hand geplukt. De wijngaarden van Poderi dei Colli liggen op 430 meter hoogte, waardoor het vrij fris is en de druiven mooie zuren ontwikkelen. Proef eens een witte wijn van dit wijnhuis en je zult het beamen: dit is fris en zuiver in het kwadraat. Heel schoon, heel mooi, heel Marche.
De druiven en de streek
De Poderi dei Colli Falerio DOP wordt gemaakt van typisch lokale druiven: Pecorino (nee, niet de kaas) en Passerina aangevuld met Trebbiano.
Bij Poderi doen ze er alles aan om die frisheid te behouden en dus worden de druiven 's ochtends vroeg, voordat de zon opkomt, geplukt en in droogijs naar de wijnkelder gebracht! Jawel. Alles om die fijne, frisse tonen te behouden. Vervolgens wordt de wijn op stalen vaten opgevoed. De klaring gebeurt ook met koude, er komt geen middeltje aan te pas.
