Een lekker kerstpakket of relatiegeschenk? Bestel online of neem contact op!

Wijnen

Prada a Tope Crianza BIO

Prada a Tope Crianza is een Spaanse rode wijn uit de nu nog vrij onbekende regio Bierzo. Maar dat gaat veranderen en deze Crianza gaat daar mede voor zorgen! Dit is een exemplarisch voorbeeld van het type wijnen die in deze regio worden gemaakt: krachtig rood in een zijdezachte verpakking van rood fruit, vanille en zoethout. Mineraal, fluwelig rood. Toppertje!

Aanbiedingsprijs 14.50 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 16.00
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2014
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Druivensoort Mencía
Lekker bij diners met een goed stuk biologisch vlees
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Gegevens

Meer over deze wijn

Prada a Tope Crianza heeft 12 maanden mogen rijpen op Frans en Amerikaans eiken. (Dat maakt hem een Crianza: deze wijnen hebben altijd 12 maanden hout gekregen.) Daarna mocht 'ie nog eens 12 maanden uitrusten in de fles. Dat maakt hem misschien wel zo relaxed: al die tijd en aandacht hebben duidelijk zijn zachte kant laten ontwikkelen.

Wijnen van de Mencía druif hebben die interessante combinatie van zachtheid en kracht én van fruit en rijpe tonen. Een heerlijke wijn bij rood vlees en een goed diner. Drink hem op ongeveer 18 graden.

Over het wijnhuis

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.

Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

De druiven en de streek

Tegenwoordig wordt Bierzo als een van de pareltjes van de Spaanse wijnbouw aangeduidt. De superlatieven over deze regio buitelen over elkaar heen en de wijnen van de lokale Mencia en Godello druiven worden meer en meer geprezen door de internationale wijnpers. Anders dan de brede, volle, rijke rode wijnen brengt Bierzo elegante, verfijnde wijnen voort. Het gebied is iets koeler dan de rest van Spanje en dat brengt letterlijk verfrissende wijnen.

De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Hij stortte zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo – de naam die ook op de wijnen prijkt – worden nog steeds op ambachtelijke wijze dezelfde producten bereid.

Reviews

Prada a Tope Crianza BIO
Sterren