LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Prada a Tope Maceracion BIO

Prada a Tope Maceracion wordt gemaakt volgens een wijntechniek die "macération carbonique" wordt genoemd. Dat verklaart gelijk zijn naam. Met deze methode wordt vooral het fruitige, soepele karakter van de Mencía naar voren gehaald. En fruitig, zacht en soepel is 'ie! Een wijn in Beaujolais-achtige stijl. Jong en licht gekoeld drinken op een graad of 12 a 14, dan komt hij het beste tot zijn recht.

9.50
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 12 - 14 graden
Kenmerken
Druivensoort Mencía
Lekker bij pasta en varkensvlees
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Gegevens

Meer over deze wijn

Prada a Tope Maceracion wordt elk jaar met een ander blaadjes-etiket uitgebracht. De herfst wordt niet voor niets afgebeeld op deze wijn: jonge "macération" wijnen komen traditioneel al in november op de markt. In Frankrijk zijn de Beaujolais Primeurs een bekend voorbeeld van dit type wijn, in Italië hebben ze Novello's en in Spanje hebben ze Prada a Tope Maceracion!

Het resultaat is een fruitig, zacht type wijn. Heerlijk bij pasta's: het zachte mondgevoel van pasta komt mooi overeen met de wijn. Verder is een zacht stukje varkensvlees ook niet te versmaden in combinatie met deze wijn.

Over het wijnhuis

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.

Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

Over de productiemethode

Nog even een korte uitleg over macération carbonique en de productiemethode van deze wijn. Direct na de pluk worden de druiven 10 dagen ongeplet in een afgesloten vat opgeslagen. Aan dat vat wordt extra koolzuurgas toegevoegd waardoor de druiven onder zogenaamde 'anaerobe omstandigheden' kunnen rijpen: door zuurstofgebrek stopt de natuurlijke plantenademhaling van de druif en treedt een autolysproces op waarbij de druif zichzelf onder invloed van de eigen cel-enzymen verteert.

Dit zorgt voor een beter en sterker aroma. Op een gegeven moment breken de druiven onder hun eigen gewicht spontaan open, waarna alsnog de normale alcoholische gisting begint. Zijn de suikers eenmaal vergist, dan vindt nog een malolactische gisting plaats die de wijn stabiliseert.

Reviews

Prada a Tope Maceracion BIO
Sterren