Prada a Tope

Prada a Tope
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

6 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren
 1. Xamprada Brut
  Xamprada Brut BIO
  Frank's Keuze
  - feest, feest! -
   
  13.95
 2. Prada a Tope Godello BIO
  Prada a Tope Godello BIO
  Frank's Keuze
  - meterslange afdronk -
   
  12.95
 3. Prada Seleccion
  Prada a Tope Seleccion BIO
  Frank's Keuze
  - elegant rood -
   
  17.50
 4. Xamprada Rosado Extra Brut
  Xamprada Rosado Extra Brut BIO
  - 30% korting -
   
  Aanbiedingsprijs 9.75 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 13.95
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

6 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio. Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

Tegenwoordig wordt Bierzo als een van de pareltjes van de Spaanse wijnbouw aangeduidt. De superlatieven over deze regio buitelen over elkaar heen en de wijnen van de lokale Mencia en Godello druiven worden meer en meer geprezen door de internationale wijnpers. Anders dan de brede, volle, rijke rode wijnen brengt Bierzo elegante, verfijnde wijnen voort. Het gebied is iets koeler dan de rest van Spanje en dat brengt letterlijk verfrissende wijnen. De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Hij stortte zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo – de naam die ook op de wijnen prijkt – worden nog steeds op ambachtelijke wijze dezelfde producten bereid.

Prada a Tope bestaat tegenwoordig uit wijngaarden, een moderne wijnkelder, een conservenfabriekje, een hotel en een restaurant. Je kunt er heerlijk tot jezelf komen en genieten van al het moois van de regio. Pelgrims die de route naar Santiago de Compostella volgen spreken mooie woorden over het gebied. Paradijselijk? Het komt dicht in de buurt in ieder geval…. De afgelegen regio is inmiddels wel ontdekt, maar massa tourisme is er nog steeds niet. Wij merken dat als wijnimporteurs ook, want vrachtwagens komen er ook niet vaak. Een transportje uit Bierzo is duur, maar meer dan de moeite waard! Bierzo, daar ga je zonder twijfel nog meer van horen en te beginnen met de wijnen van Prada!