Privacy en cookiebeleid BiologischeWijnwinkel

Dit privacy en cookiebeleid geldt voor de websites BiologischeWijnwinkel.nl en BiologischeWijnwinkel.be. 

Met dit beleid willen we je graag informeren over hoe wij gegevens van klanten en gebruikers van onze website verwerken. Dit beleid kan gewijzigd worden wanneer zich nieuwe ontwikkelingen voordoen. Op onze website kun je altijd het meest actuele beleid vinden.

Dit privacy en cookiebeleid is voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018.

Wie zijn wij
Schut & Rozendaal v.o.f.
Martine Schut en Frank Rozendaal
Bennevelderstraat 46
7856 TC Benneveld
Nederland
info@biologischewijnwinkel.nl
085 - 30 38 435
KvK-nummer: 55862292
BTW-identificatienummer: NL8518.88.380.B01

Schut & Rozendaal v.o.f. werkt onder diverse handelsnamen waaronder BiologischeWijnwinkel.nl, BiologischeWijnwinkel.be, BiologischBier.nl en Frank’s Food Company.

Welke gegevens worden verzameld
Bezoek website en contact
Bij een bezoek aan onze website, wanneer je ons benaderd via social media zoals Facebook, Twitter of Instagram of wanneer je met ons contact opneemt via de telefoon of via e-mail kunnen we vragen om persoonsgegevens. Het gaat dan om gegevens zoals je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Klantaccount
Op onze website is het mogelijk om een klantaccount aan te maken. Hiermee onthoudt ons systeem je gegevens en hoef je deze bij een volgende bestelling niet in te vullen. Voor het aanmaken van een klantaccount vragen we om je naam en e-mailadres. In je klantaccount kun je een overzicht vinden van je bestellingen en is het mogelijk om je gegevens te wijzigen.

Bestelling plaatsen
Wanneer je bij ons een bestelling plaatst vragen we om een aantal gegevens, zoals je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Deze gegevens hebben we nodig om een factuur te maken van je bestelling en deze naar je te verzenden.

Beoordeling plaatsen
Je kunt op onze website een beoordeling geven over een product. Wanneer je deze plaatst vragen we om je naam en de beoordeling.

Nieuwsbrief
Een paar maal per jaar verzenden we een nieuwsbrief naar iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven. Bij een inschrijving vragen we je om een emailadres waarop je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Met wie delen we je gegevens
Wij verstrekken je gegevens enkel aan bedrijven waarmee wij samenwerken om je bestelling te verwerken en te bezorgen.

Betalingsproviders
De betalingen via onze website worden door een zogenaamde betalingsprovider verwerkt. Zij verzorgen de betalingen tussen jouw bank of creditcardaanbieder en ons. Zij geven aan of een betaling gelukt is en maken de betaling aan ons over. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij via hen ook geld aan je terugbetalen. We hebben via onze betalingsproviders geen zicht op je bankrekeningnummer.

Vervoersdiensten
Met onze vervoerders versturen we je bestelling. Om je bestelling bij je te kunnen bezorgen hebben zij je naam en adres nodig. Daarnaast gebruiken ze je e-mailadres om je een track & trace code te sturen waarmee je de zending kunt volgen. Verder noteren we je telefoonnummer op het adreslabel op de doos. Wanneer de chauffeur het adres niet kan vinden, kan hij of zij via dit nummer direct contact met je opnemen en daarmee proberen de levering succesvol te maken.

Administratie
Voor het organiseren van onze boekhouding gebruiken we een boekhoudprogramma. Hiermee kunnen we onze verkopen aanmaken, bewaren en verwerken voor fiscaal gebruik. Mocht een factuur niet voldaan worden dan roepen wij de hulp in van een incassobureau. Wij dragen de factuur met de daarbij horende gegevens aan hen over en vragen hen of zij de betaling kunnen innen.

Met wie delen we je gegevens niet
We verstrekken je gegevens niet aan derden voor verkoop-, marketing- of advertentiedoeleinden.

Wat als je geen gegevens aan ons wilt verstrekken
Mocht je geen gegevens aan ons willen verstrekken dan kunnen we je bestelling niet in behandeling nemen. Zonder je gegevens is het voor ons niet mogelijk om je bestelling te verwerken en te verzenden. Ook wanneer je je bestelling zou willen ophalen hebben we je gegevens nodig. We zijn wettelijk verplicht om onze verkopen in een administratie vast te leggen.

Hoe lang bewaren we je gegevens en waarom doen we dat
We bewaren je gegevens zolang als wettelijk is voorgeschreven. Conform de Nederlandse wet zijn we verplicht onze administratie zeven jaar te bewaren. We zullen naar redelijkheid persoonsgegevens vernietigen of anonimiseren wanneer we deze wettelijk gezien niet langer hoeven te bewaren.

Contact via e-mail
We bewaren vragen, bestellingen, klachten en gegevens die we via e-mail hebben ontvangen niet langer dan 26 maanden. Na 26 maanden worden e-mails gewist, tenzij de vraag of klacht zodanig van aard is dat we genoodzaakt zijn om deze te bewaren.

Gegevens klantaccount
De gegevens van het klantaccount bewaren we in principe voor onbepaalde tijd. Je kunt via je klantaccount je gegevens aanpassen. Mocht je graag willen dat we je klantaccount verwijderen, dan kun je dat bij ons aangeven en zullen wij je account wissen. Je klantaccount binnen onze webshop wordt dan gewist, maar we zullen je gegevens wel in onze administratie bewaren om te kunnen blijven voldoen aan de wettelijk bepaalde fiscale bewaartermijn.

Nieuwsbrief inschrijving
Je inschrijving op onze nieuwsbrief is in principe voor onbepaalde tijd. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Dit kan via een afmeldlink in een reeds ontvangen nieuwsbrief of door contact met ons op te nemen en te verzoeken om uitschrijving. Je gegevens worden dan uit onze mailingslijst gehaald en je ontvangt geen nieuwsbrief meer.

Beoordeling van een product
Je beoordeling van een product blijft in principe voor onbepaalde tijd staan, tenzij het product uit ons assortiment gaat en daarmee ook niet meer zichtbaar is op onze website. Mocht je je beoordeling willen aanpassen of verwijderen, dan kun je dat doen via je klantaccount. Als je de beoordeling hebt geplaatst zonder klantaccount, dan kun je contact met ons opnemen voor het aanpassen of verwijderen van je beoordeling.

Hoe beveiligen we je gegevens
We gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. We hebben diverse technische en organisatorische beveiligingen toegepast waardoor de kans op verlies of ongeautoriseerd gebruik van je gegevens zo beperkt mogelijk is. Denk hierbij aan extra beveiligde systemen, wachtwoord verificatie, beveiliging van ons kantoor en vernietiging van papier. We maken gebruiken van een beveiligde verbinding, een zogenoemde Secure Sockets Layer (SSL). Met een dergelijke verbinding wordt de communicatie tussen jou en onze website versleuteld.

Geen verkoop aan minderjarigen
Onze website is niet bedoeld voor personen jonger dan 18 jaar. Dit is de wettelijke minimumleeftijd waarop men alcohol mag kopen.

Inzage, wijziging en verwijderen van persoonsgegevens
Mocht je een vraag hebben over onze privacybeleid of een vraag hebben over inzage van je persoonsgegevens dan kun je contact met ons opnemen via info@biologischewijnwinkel.nl of via telefoonnummer 085 – 30 38 435.

Mocht je willen inzien welke persoonsgegevens wij van jou hebben en op welke manier wij die gegevens gebruiken, dan kun je dat bij ons opvragen. We zullen dan een schriftelijk overzicht aan je overhandigen per e-mail. Als jouw gegevens niet juist zijn kun je ons vragen om deze te corrigeren.
Mocht je willen dat wij jouw gegevens niet langer meer in ons bezit hebben en eventueel gebruiken, dan kun je ons vragen om hiermee te stoppen en je gegevens te verwijderen. Wij zullen meewerken aan je vraag in zoverre wettelijke bewaartermijnen dit toelaten.

Wanneer je bij ons een verzoek doet tot inzage, wijziging of verwijderen kunnen we vragen om je te identificeren. Dit doen we om misbruik te voorkomen.

Klachtrecht
Als je een klacht hebt over de wijze waarop wij met de verwerking van je persoonsgegevens omgaan, dan horen wij die graag. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerking van je persoonsgegevens. Hiervoor kun je contact opnemen met Autoriteit Persoonsgegevens. Woon je in België? Dan kun je hiervoor contact opnemen met de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Contactgegevens
BiologischeWijnwinkel
Bennevelderstraat 46
7856 TC Benneveld
Nederland
info@biologischewijnwinkel.nl
085 - 30 38 435

Cookiebeleid

Met dit beleid willen we je graag informeren over ons gebruik van cookies en waarom wij dit doen. 

Welke cookies gebruiken we
Op onze website maken wij gebruik van cookies. We maken gebruik van slechts één soort cookie, namelijk functionele cookies. Deze cookies maken het mogelijk dat je bij ons kunt winkelen, bestellen en afrekenen. Met dit type cookie kunnen we ook je bezoek aan onze website analyseren. Dit doen we via het webstatistiekenprogramma Google Analytics. Deze informatie gebruiken we enkel ter verbetering van onze website.

Wat is een cookie
Een cookie is een eenvoudig tekstbestand dat je computer ontvangt wanneer je onze website bezoekt. Met behulp van cookies zorgen wij ervoor dat onze website optimaal functioneert.

Met wie delen we je gegevens
Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten en afspraken gemaakt over de omgang met onze data. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics data te gebruiken voor andere Google diensten. Wij verzamelen geen gegevens ten behoeve van advertentie- en reclamecampagnes. Tot slot hebben wij het Google Analytics script zodanig aangepast dat IP-adressen worden geanonimiseerd.

Hoe verwijder je cookies
Wil je cookies na het bezoek aan onze website verwijderen? Dan kan dat door in je browser de verzamelde gegevens en cookies te verwijderen. De manier waarop je cookies kunt verwijderen verschilt per browser.

Wat als je geen gegevens aan ons wilt verstrekken
Het is mogelijk cookies te blokkeren en om geen toestemming te geven voor het gebruik ervan. Dat kan je doen door in je browser cookies van onze website te blokkeren. Echter, wanneer je dit doet is het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Vragen of opmerkingen
Mocht je vragen of opmerkingen hebben over ons cookiebeleid, dan kun je contact met ons opnemen via info@biologischewijnwinkel.nl of via telefoonnummer 085 – 30 38 435.

Contactgegevens
BiologischeWijnwinkel
Bennevelderstraat 46
7856 TC Benneveld
Nederland
info@biologischewijnwinkel.nl
085 - 30 38 435