LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Pure Rouge BIO

Pure rode wijn. Een landwijn uit het boekje. Smaakt eigenlijk bij alles wat je tegenkomt. Een allemansvriend en wordt niet voor niets vaak als huiswijn geserveerd. Lekker bij vleesmaaltijden of Italiaanse gerechten zoals pizza’s en pastas. Soepel en rond van smaak met aantrekkelijke aroma’s, rode bes en braam. Afkomstig uit het zuidelijkste puntje van Frankrijk, uit het altijd zonnige Languedoc.

6.89
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Druivensoort Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon , Carignan, Cinsault, Grenache, Merlot, Shiraz / Syrah
Kenmerken
Lekker bij Pasta, pizza, vlees
Biologisch sinds Begin jaren 80
Land van herkomst Frankrijk
Regio Languedoc-Roussillion
Classificatie Vin de Pays
Wijnhuis Domaine Bassac

Gegevens

Meer over deze wijn

De biologische wijnen van de broers Delhon zijn stuk voor stuk van onberispelijk niveau. Hier hebben ze het voor elkaar gekregen maar liefst zeven druivensoorten onder het schroefdopje te krijgen: Franse klassiekers als Cabernet Sauvignon, Carbernet Franc en Merlot worden aangevuld met zuidelijke specialiteiten als Carignan, Grenache, Cinsault en Syrah. Dat verklaart de rijke smaak van deze biologische wijn.

De wijnen van Bassac worden elk jaar weer goed beoordeelt door de wijnpers. Ze krijgen altijd keurige scores. Dit zijn wijnen die veel mensen lekker vinden en die we dan ook geregeld verkopen als huiswijn in de horeca.

Over het wijnhuis

Domaine Bassac is een wijndomein dat wordt gerund door de broers Louis, Pierre en Henri Delhon uit het kleine middeleeuwse dorpje Puisalicon in de Languedoc. Dit wijndomein werkt volledig biologisch. Onkruid wordt handmatig en mechanisch uit de wijngaard verwijdert, schadelijke insecten en plantziekten worden met ecologische middelen bestreden en de bodem wordt gevoed met compost en preparaten.

De wijngaarden hebben allerlei bodemtypes, waardoor ze al die druivenvariëteiten kunnen verbouwen. Het domein is maar liefst 60 hectare groot en ligt tussen Bédarieux, Pézénas en Béziers in.

De druiven en de streek

Deze wijn is een blend van zeven Zuid-Franse druiven: Cabernet Sauvignon, Carbernet Franc, Merlot, Carignan, Grenache, Cinsault en Syrah. Door een breed pallet aan druiven te gebruiken kan de wijnmaker precies die karakteristieken gebruiken die hij wenst in zijn wijn. p>

In de Languedoc zijn dit soort ‘blends’ gebruikelijk. Domaine Bassac beschikt over veel wijngaarden en daarmee over veel verschillende druiven. De blends verschillen per jaar iets, zodat de wijnmakers kunnen bijsturen. Elk jaar smaakt de wijn op deze wijze ongeveer hetzelfde.

Reviews

Pure Rouge BIO
Sterren