Riesling

Riesling, de koningin van de wijngaard! Geen druif kent zoveel verscheidenheid als de Riesling, want de druif leent zich voor strak droge wijnen tot zeer zoete (dessert)wijnen en alles daar tussenin.

De Riesling wordt veel in Duitsland aangeplant en in de Franse Elzas (ooit ook Duitsland...) maar de druif staat ook in andere landen aangeplant. Het is geen makkelijke druif, maar wijnmakers hebben het er graag voor over.

Wij zijn gek op Riesling en hebben een aantal biologische Riesling wijnen in ons assortiment. En kijk niet gek op als we dat maar blijven uitbreiden, want Riesling is heer-lijk!

3 artikel(en)

per pagina

 • Eymann Riesling Classic

  1 beoordelingen
  Riesling. De koning van de Duitse wijngaard. Vakkundig in een fles gestopt door de familie Eymann uit de Pfalz. In deze biologische riesling ruik je limoen, appel en peer. Geniet van de zuiverheid en mineraliteit. Het mondgevoel is subtiel en sappig. Een erg elegante wijn, jaar op jaar dik in orde. Ver weg zit wat zoet, maar de verfrissende zuren houden het geheel mooi in balans.

  Meer informatie

  € 8,45

 • Moselland Organic

  Het was even zoeken, maar met de Moselland Organic hebben we eindelijk een goede zoete witte wijn gevonden, ook nog voor een mooie prijs. Dit is een volle witte wijn, met duidelijk zoet, maar ook een aangenaam zuurtje voor de balans. Een tropische fruitbom, die knispert op je tong. Is ook voor niet zoetekauwen een mooie wijn! Gaat uitstekend samen met Aziatische gerechten en blijft ook bij de borrel overeind.

  Meer informatie

  € 5,95

 • Pflüger Dürkheim Riesling

  Pflüger Dürkheim Riesling is een frisse en zuivere Riesling uit de Duitse Pfalz. Een wijn van biologisch-dynamamische herkomst met Demeter keurmerk. Minerale neus met passievrucht, ananas en grapefruit. Op de tong ook aangenaam mineraal. Alexander Pflüger levert hiermee een prachtige Riesling af en bewijst eens te meer dat dit deze druif de koning van de Duitse wijngaarden is.

  Meer informatie

  € 11,85

  Niet in voorraad

3 artikel(en)

per pagina