Productbeschrijving
Details
Sulfiet wordt toegevoegd aan de wijn om deze te stabiliseren. Sulfiet is zwavel en komt ook van nature voor in de wijn. Achterop iedere fles zie je daarom "bevat sulfieten" staan. Aan deze wijn wordt echter geen sulfiet toegevoegd. Dat kan door zeer schoon en hygiënisch te werk te gaan in de wijnkelder en de wijn niet te lang bloot te stellen aan zuurstof. Het resultaat van wijnen zonder sulfiet is vaak dat de wijn meer open en eerlijk is. Het sulfietmasker gaat af. In dit geval komt er heel veel sappig fruit naar de voorgrond. Fijn voor mensen die een sulfiet-allergie hebben.
De wijn is ook geschikt voor veganisten, want er worden geen dierlijke producten gebruikt om de wijn te klaren.
Extra informatie
Extra informatie
Jaartal | 2016 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 14 - 16 graden |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon , Merlot |
Biologisch sinds | 1997 |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Roussillion |
Geschikt voor veganisten? | Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten. |
Wijnhuis | Vignoble de la Voie |