LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Salvaje Syrah/Rousanne BIO

Hoe donker wil je je rode wijn hebben? Dit is een wijn met heel veel extractie en kleur: diep, donker en bijna zwart. De kleur dankt hij aan de Syrah, maar Rousanne, dat is toch een witte druif? Klopt. En dat vleugje wit zorgt voor een bloesem in de neus. Verder ook hints van groene paprika en vliesbes. Een heel complete, eigenzinnige wijn. Heeft alles. Behalve sulfiet.

12.95
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 14,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Kenmerken
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Druivensoort Rousanne, Shiraz / Syrah
Land van herkomst Chili
Regio Casablanca Valley
Wijnhuis Emiliana

Gegevens

Meer over deze wijn

Rond de wijngaarden liggen ecologische corridors die nuttige insecten aantrekken. Ongedierte wordt bestreden met ganzen en kippen die onder de wijnranken scharrelen. Bemesting geschiedt onder andere middels biodynamische preparaten van bloemen- en kruidenmengsels. Alvaro Espinoza, de wijnmaker van Emiliana, is fervent voorvechter van deze vorm van landbouw.

Over het wijnhuis

Het domein van Emiliana is gigantisch. Zij beheerd ruim 270 hectare wijngaard in de Casablanca Valley, 102 hectare in de Maipo Valley, 159 hectare in de Cachapoal Valley, 551 hectare in de Colchagua Valley en tot slot – heel toepasselijk – 33 hectare in de Bio-Bio Valley.

Wijn zonder sulfiet

Salvaje Syrah/Rousanne No Sulphur Added is een biologische wijn uit Chili, zonder toegevoegde sulfieten. Sulfiet is zwavel en dat wordt aan wijnen toegevoegd om de wijn stabiel te houden en te voorkomen dat deze oxideert. In deze wijn is de sulfiet achterwege gelaten en dat levert een open, eerlijke "puur natuur" wijn op.

Gemaakt door de mensen van Emiliana, pioniers in de biowijnsector en zeer vaardig als het gaat om wijnmaken. Dat moet ook wel voor een wijn als deze, want werken zonder sulfiet vraagt zeer veel hygiëne en zeer goed, rijp fruit in de wijngaard. Laat dat maar aan hen over. Dit glas is daarvan een meer dan uitstekend bewijs!

Reviews

Salvaje Syrah/Rousanne BIO
Sterren