Rood

Santa Tresa Frappato

Frappato, dat klinkt vrolijk. Je wordt er direct blij van. Smaakt net zo vrolijk als hij klinkt. Dit is een fruitige, zeer soepele wijn met een uitgesproken neus van rood fruit. Geeft je een flinke dot rondspringend fruit bij binnenkomst. Denk aan aardbei, zoetzure bramen en framboos. Verder wat bloesem en kruidigheid. Licht koelen in de zomer, dan doet hij het perfect op het terras. En schenk hem iets gekoeld ook rustig bij vis. Jong drinken, en pas op, hij laat je veel drinken...

7.90
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Druivensoort Frappato
Kenmerken
Lekker bij lichte pasta's en vis
Biologisch sinds 2009
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Italië
Regio Sicilië
Geschikt voor veganisten? Ja
Wijnhuis Feudo di Santa Tresa

Gegevens

Meer over deze wijn

Velen van jullie kennen Feudo di Santa Tresa van de Purato wijnen. Deze Frappato is heel andere koek, maar ook van dezelfde kwaliteit. Licht van kleur, maar naast al die fruitigheid een verrassende dosis kracht. Mooie wijn bij een lichte pasta. Krijg je geen spijt van.

Zonder introductie zou je haast denken een donkere rosé in je glas te hebben: Frappato geeft lichte, rode wijnen met weinig concentraat maar des te meer fruit! Op wijnproeverijen is dit altijd een wijn die voor verrassing zorgt: apart, maar niet té en ook gewoon erg lekker. Tijd voor een avontuurtje?

Over het wijnhuis

Zoals bij veel Italiaanse wijnhuizen was biologische teelt al jaren vanzelfsprekend bij Santa Tresa, maar sinds 2009 is dit familiewijnhuis officieel gecertificeerd. Op de fles prijkt trots het bio-logo van de EU. De druiven worden met de hand geplukt in de vroege morgen. Dan is het nog koel op Sicilië en dat voorkomt oververhitting van het geplukte fruit.

De wijngaarden profiteren van een koele Zuidelijke zeebries die de hitte van het binnenland compenseert. De bodem is vruchtbaar vanwege de Etna vulkaan. De druiven worden met de hand geplukt.

De druiven en de streek

Frappato is een druif met een lange historie: al in 1760 wordt de druif genoemd. Hij wordt op Sicilië vaak gebruikt in blends met Nero D’Avola om die wijn meer fruit en bloemige tonen te geven. Frappato wordt ook wel Frappatu, Nero Capitano en Surra genoemd.

De Frappato is een druif die vrij laat rijp is. Zijn dunne schilletje maakt hem gevoelig voor ziekten, dus des te meer lof voor de wijnmakers van Santa Tresa dat ze deze druif op biologische wijze weten te telen! Het wijngoed is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië.

Reviews

Santa Tresa Frappato
Sterren