LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Santa Tresa Rina Lanka Grillo Viognier BIO

Santa Tresa Rina Lanka Grillo Viognier wordt gemaakt van de inheemse Grillo druif en de wat meer internationale Viognier druif. Het blijkt een illuster duo dat elkaar mooi aanvult: fris, fruitig met tropisch fruit en een bittertje. Deze heeft het allemaal. Zeer complete wijn voor een schappelijke prijs.

7.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Druivensoort Grillo, Viognier
Kenmerken
Lekker bij op een zomers terras, bij een gegrild visje of tijdens de borrel
Biologisch sinds 2009
Land van herkomst Italië
Regio Sicilië
Geschikt voor veganisten? Ja
Wijnhuis Feudo di Santa Tresa

Gegevens

Meer over deze wijn

Crispy, droog en een flinke dot tropisch fruit? De Santa Tresa Rina Lanka Grillo Viognier heeft het! De frisse tonen voeren de boventoon en de tropische vruchtjes vormen een lekkere onderstroom. Fris met een fijn bittertje op het eind. Hier maak je vrienden en vriendinnen mee. Goede wijn op een zomers terras, bij een gegrild visje of tijdens de borrel.

Zoals bij veel Italiaanse wijnhuizen was biologische teelt al jaren vanzelfsprekend bij Santa Tresa, maar sinds 2009 is dit familiewijnhuis officieel gecertificeerd. Op de fles prijkt trots het nieuwe bio-logo van de EU. De druiven worden met de hand geplukt in de vroege morgen. Dan is het nog koel op Sicilië en dat voorkomt oververhitting van het geplukte fruit.

De druiven en de streek

Het wijngoed Feudo di Santa Tresa kennen we van de immens populaire Purato wijnen. Met deze Grillo/Viognier leveren ze een wijn in een wat hoger segment af. Met de Grillo blijven ze hun Siciliaanse roots trouw, maar met de Viognier gaan ze even vreemd. Dat is eigenlijk een Française, maar ach, wat zou het. Die blijkt het ook goed te doen op Sicilië. Het levert een geslaagde wijn op. De Viognier geeft de wijn wat meer exotisch fruit en wulpsheid, wat deze wijn tot een interessant, aantrekkelijk geheel maakt.

Dit wijnhuis, daterend uit 1697, is 50 hectare groot en is sinds 2000 in handen van Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië.

Reviews

Santa Tresa Rina Lanka Grillo Viognier BIO
Sterren