Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Insieme Nero D'Avola No Sulphur Added BIO
Het Italiaanse Santa Tresa en het Zuid-Afrikaanse Stellar Organics hebben de handen ineengeslagen voor deze "No Sulphur Added" Nero D'Avola. Santa Tresa kennen we van de populaire Purato wijnen en Stellar is al jaren dé specialist als het gaat om wijnen zonder toegevoegd sulfiet. Het resultaat: een wijn die opmerkelijk puur en eerlijk is. Recht door zee, geen franje, gewoon erg lekker!
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2017 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet |
Alcoholpercentage | 13% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 16 - 18 graden |
Druivensoort | Nero D'Avola |
Biologisch sinds | Santa Tresa is sinds 2009 biologisch gecertificeerd |
---|---|
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Italië |
Regio | Sicilië |
Geschikt voor veganisten? | Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten. |
Bijzonderheden | geen sulfiet aan toegevoegd |
Wijnhuis | Feudo di Santa Tresa |
Gegevens
Meer over deze wijn
Deze Insieme Nero D'Avola No Sulphur Added is jong en aantrekkelijk paarsrood van kleur. Een eerlijk glas wijn, echt heel puur en zuiver van smaak. Een wijn met flink wat zuren, zwarte bessen en een lekker pepertje. Klein beetje aards en wat rozen in de neus. Heel goed drinkbaar en heel goed naast een bord pasta. Dit is wat het is. Open en goudeerlijk. Zo smaakt Nero D'Avola in zijn puurste vorm.
Drink hem bij simpele Italiaanse gerechten. Zo'n ogenschijnlijk eenvoudige pasta met slechts twee a drie ingredrienten. Dan komt deze wijn echt tot zijn recht. De wijn heeft geen stroeve tannines, totaal niet. Puur, rijp fruit is wat deze wijn laat zien. Licht gekoeld ook heerlijk op een zomerse dag.

Over het wijnhuis
Zoals bij veel Italiaanse wijnhuizen was biologische teelt al jaren vanzelfsprekend bij Santa Tresa, maar sinds 2009 is dit familiewijnhuis officieel gecertificeerd. Op de fles prijkt trots het nieuwe bio-logo van de EU. De druiven worden met de hand geplukt in de vroege morgen. Dan is het nog koel op Sicilië en dat voorkomt oververhitting van het geplukte fruit.
Er wordt veel aandacht aan de verpakkingen van de wijn besteedt: deze worden gemaakt van gerecycled materiaal en bedrukt met plantaardige inkt.
De druiven en de streek
Nero D’Avola levert kruidige wijnen op, met hints van mediterrane kruiden. En Nero D’Avola geeft wijnen met een goede balans tussen tannines en donker fruit.
Wijnbouw vindt eigenlijk overal plaats in Sicilië. Sinds mensenheugenis is Sicilië één van de grootste wijnregio’s in Italië en al in de Oudheid wordt Sicilië geroemd om haar landbouwproducten en in het bijzonder om haar wijn. Dit wijnhuis, daterend uit 1697, is 50 hectare groot en is sinds 2000 in handen van Stefano en Marina Girelli en hun zakenpartner Massimo Maggio. Het is gelegen bij Vittoria, in het Zuiden van Sicilië.
