Wijnen

Stellar Organics Rosé No Sulphur Added BIO

Rosé zonder sulfiet! Kijk aan, nu is ons sulfietvrije wijn assortiment compleet, want rosé hadden we nog niet. Stellar Organics Rosé No Sulphur Added is een wijn uit Zuid-Afrika met een hele reeks van labels: hij is bio, hij is fairtrade, hij is vegan friendly en hij is ook nog eens sulfietvrij! De kleur is zeer donker roze-rood, hij geurt naar rijpe aardbei met een kruidige toon van salie, de smaak is mooi breed en vol, met kers. Een rosé die stevig genoeg is voor lichte vleesmaaltijden.

7.35
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Druivensoort Shiraz / Syrah
Kenmerken
Lekker bij kip, lichte vleessoorten, zomerse salade met aardbeien
Land van herkomst Zuid-Afrika
Regio West Kaap
Geschikt voor veganisten? Ja
Bijzonderheden Geschikt voor veganisten. Geen sulfiet toegevoegd
Wijnhuis Stellar Organics

Gegevens

Over het wijnhuis

Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf is zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd. Vooral dat laatste springt in het oog, want zoveel fairtrade wijn is er nog steeds niet. Het is een privaat bedrijf dat deels in handen is van de werknemers. Zij bezitten samen 50% van Stellar Agri (een fruitbedrijf) en 26% van de wijnkelder.

Het bedrijf garandeert een minimuminkomen voor de ‘werkers’ en zorg verder voor onderwijs en trainingen en zelfs voor woon- en leefruimte. Ieder gezin heeft verder een laptop gekregen waarmee ze ook computercursussen kunnen volgen.

De druiven en de streek

Dudley Wilson, wijnmakers bij Stellar Organics, is van mening dat sulfiet dankzij moderne productietechnieken veel minder noodzakelijk is geworden, aangezien de hygiëne bij het vinificatieproces sterk is verbeterd. Door gebruik van gezonde druiven is extra sulfiet volgens hem niet nodig.

Biologische wijnbouwers voegen over het algemeen al minder sulfiet toe dan hun gangbare collega’s. En bij Stellar Organics doen ze het bij deze wijn dus helemaal niet. Wel worden de flessen bij het bottelen vacuüm gezogen, waarbij de zuurstof wordt vervangen door stikstof. Dit voorkomt oxidatie in de fles. Proef je niks van.

Reviews

Stellar Organics Rosé No Sulphur Added BIO
Sterren