Wijnen

Stellar Organics White No Sulphur Added BIO

Witte wijn zonder sulfiet, dat zie je niet vaak en dat heeft een reden. Sulfiet voorkomt dat witte wijn oxideert en bruin wordt. Aan de Stellar Organics White No Sulphur Added wordt echter geen spatje sulfiet toegevoegd. Dankzij een uitgekiend productieproces blijft de wijn wit en blijven de frisse tonen behouden. Dus, wel witte wijn, geen sulfiet? Probeer deze eens!

7.35
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Sauvignon Blanc
Land van herkomst Zuid-Afrika
Regio West Kaap
Geschikt voor veganisten? Ja
Bijzonderheden Geschikt voor veganisten. Geen sulfiet toegevoegd
Wijnhuis Stellar Organics

Gegevens

Meer over deze wijn

De wijn geurt naar golden delicious appels met daaronder iets van groente (kool, asperges) en ze heeft een limoentje en klein botertje in het pallet. Het is een "naakte witte wijn", vrij sober. Sulfiet doet ook iets met de smaak van wijn en laat je de sulfiet weg, dan heb je zuren en fruit nodig om dat te compenseren.

Dat lukt met deze Stellar goed, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit niet de meest sprankelende wijn van dit wijnhuis is. Hoeft ook niet, ze is vooral bedoelt voor wie geen sulfiet wil drinken en niet teveel wil inboeten aan smaak. Zo bekeken is dit een zeer geslaagde wijn. Zeker het proberen waard.

Over het wijnhuis

Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf is zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd. Vooral dat laatste springt in het oog, want zoveel fairtrade wijn is er nog steeds niet. Het is een privaat bedrijf dat deels in handen is van de werknemers. Zij bezitten samen 50% van Stellar Agri (een fruitbedrijf) en 26% van de wijnkelder.

Het bedrijf garandeert een minimuminkomen voor de ‘werkers’ en zorg verder voor onderwijs en trainingen en zelfs voor woon- en leefruimte. Ieder gezin heeft verder een laptop gekregen waarmee ze ook computercursussen kunnen volgen.

De druiven en de streek

Stellar Organics White No Sulphur Added is een witte wijn zonder toegevoegd sulfiet. Sulfiet is zwavel en wordt aan wijnen toegevoegd onder andere om ze langer houdbaar te maken. Aan witte wijn wordt meer sulfiet toegevoegd dan aan rode wijn, omdat witte wijnen sneller de neiging hebben om Sommige mensen hebben een overgevoeligheid voor sulfiet of zijn er zelfs allergisch voor. Voor hen biedt deze Stellar uitkomst! Stellar Organics heeft een reputatie als het gaat om het maken van wijnen zonder sulfiet. Hun rode wijnen zonder sulfiet zijn een begrip en met deze witte wijn bieden ze nu ook liefhebbers van wit een oplossing zonder sulfiet.

Reviews

Stellar Organics White No Sulphur Added BIO
Sterren