Wijn Migrated

Vaccaro Catarratto-Zibbibo

Zibbibo? Dat is Siciliaans voor Muscat. Klinkt een stuk joliger en het geeft deze wijn een rijkere neus, maar nooit té. Zibbibo kan heel bloemrijk en weelderig zijn. Dat is deze wijn niet, maar hij is zeker floraal en aromatisch, in toom gehouden - en van zuren voorzien - door de Catarratto. Tel daar wat mango, perzik en honing bij op en je weet wat je krijgt: een droge wijn, met een uitgesproken neus, een heel klein zoetje en afgeronde zuren.

8.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Druivensoort Catarratto, Zibibbo
Kenmerken
Lekker bij vis, niet al te pittig Aziatisch eten.
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst Italië
Regio Sicilië
Classificatie IGT (Indicazione Geografica Tipica)
Geschikt voor veganisten? Ja
Wijnhuis Azienda Vaccaro

Gegevens

Meer over deze wijn

Vaccaro Catarratto-Zibbibo wordt gemaakt van 70% Catarratto en 30% Zibbibo. Cataratto is dé inheemse witte druif op Sicilie en Zibbibbo is zoals gezegd een andere naam voor Muscat. Na de pluk krijgen de druiven een opvoeding op roestvaststaal. Er komt geen houtflintertje aan te pas, wat de wijn fris en oprecht houdt.

De wijn heeft een mooie body en kan ook prima als basis worden gebruikt voor zomerse cocktails. Want zomers, dat is deze wijn zeker. Heerlijk verfrissend. Ook goed bij, niet al te pittig, Aziatisch eten.

Over het wijnhuis

Sinds 1970 maakt Vaccaro wijnen op Sicilië. Het is een familiebedrijf, dat naast reguliere wijnen steeds vaker kiest voor de biologische methode. Deze wijn is afkomstig uit reeds omgeschakelde wijngaarden en is gecertificeerd biologisch.

De wijngaarden liggen op een hoogte van 250 tot 350 meter boven zeeniveau en zijn rond 1985 aangeplant. Het microklimaat in de wijngaarden maakt dat de druiven langzaam rijpen en hun frisse, fruitige tonen goed behouden.

Reviews

Vaccaro Catarratto-Zibbibo
Sterren