Weingut Diwald

Tot de pionieren van de Oostenrijkse biowijnbouw in het algemeen en die van Wagram in het bijzonder rekent iedereen Hans Diwald. Dit familiebedrijf heeft 10 ha wijngaarden en 25 ha landbouwgrond. Diwald ontmoette in de jaren zeventig een bioboer in Tirol en besloot zijn bedrijf ook naar bio om te zetten. In 1980 was de omschakeling een feit. De bio-aanpak van Diwald vervult heden ten dage een voorbeeldfunctie.

De wijngaarden van Diwald liggen in Wagram, tussen Wenen en Krems. Tachtig procent van de wijngaarden is gelegen op lössgronden en twintig procent op zogenaamde rode “Schotter” (gesteente).

Wars van grootschaligheid en met oog voor alles wat leeft in en rond de wijngaard maakt dit familiebedrijf haar wijnen. Hun adagium is “less is more”: ze voegen geen gist toe en gebruiken geen chemische middelen op hun terrein. Het resulteert in authentieke, eerlijke biologische wijnen die een perfecte uitdrukking zijn van de grond waar ze tot stand zijn gekomen.

2 artikel(en)

per pagina

 • Diwald Zweigelt

  Naast de witte Grűner Veltliner hebben de Oostenrijkers nog iets moois in de aanbieding: de rode Zweigelt. Hans Diwald uit Wagram maakt er deze lichte, fruitige wijn van. Wijnjournalist Nicolaas Klei over deze wijn: “Vol vrolijk fruit, kruiden, specerijen en de pittige, ietwat rokerige geur van een hele mooie herfstdag in een Indian summerbos. Koelen. Jong drinken, veel drinken!” Wij zijn het helemaal met hem eens.

  Meer informatie

  Normale prijs: € 8,75

  Nu voor: € 7,88

 • Diwald Grüner Veltliner

  Een biologische Grüner Veltliner uit het Oostenrijkse Gross Riedenthal. Een slanke, frisse Veltliner met appel, peer en witte peper in de neus. Een droge witte wijn die prima smaakt bij witvlees en salades. Misstaat ook niet als aperitief. Grüner Veltliner is dé hit uit Oostenrijk. Deze wordt gemaakt door de familie Diwald, bio pioniers sinds 1980.

  Meer informatie

  € 8,75

2 artikel(en)

per pagina