Weingut Diwald

Weingut Diwald
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

2 Resultaten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

2 Resultaten

Van hoog naar laag sorteren

Tot de pionieren van de Oostenrijkse biowijnbouw in het algemeen en die van Wagram in het bijzonder rekent iedereen Hans Diwald. Dit familiebedrijf heeft 10 ha wijngaarden en 25 ha landbouwgrond. Diwald ontmoette in de jaren zeventig een bioboer in Tirol en besloot zijn bedrijf ook naar bio om te zetten. In 1980 was de omschakeling een feit. De bio-aanpak van Diwald vervult heden ten dage een voorbeeldfunctie.

De wijngaarden van Diwald liggen in Wagram, tussen Wenen en Krems. Tachtig procent van de wijngaarden is gelegen op lössgronden en twintig procent op zogenaamde rode “Schotter” (gesteente).

Wars van grootschaligheid en met oog voor alles wat leeft in en rond de wijngaard maakt dit familiebedrijf haar wijnen. Hun adagium is “less is more”: ze voegen geen gist toe en gebruiken geen chemische middelen op hun terrein. Het resulteert in authentieke, eerlijke biologische wijnen die een perfecte uitdrukking zijn van de grond waar ze tot stand zijn gekomen.