Weingut Fuchs-Jacobus

Weingut Fuchs-Jacobus, biodynamische wijnen uit Nahe (Duitsland) De biodynamische wijnen van Fuchs-Jacobus zijn afkomstig van de Schweppenhauser Steyerberg: een steile berg met leisteen bodem waarop typisch Duitse druivenrassen zoals bijvoorbeeld Riesling, Spatburgunder (pinot noir), Grauer Burgunder (pinot gris) en Weisser Burgunder het prima doen. Ze maken heel betaalbare, loepzuivere Demeter wijnen die een mooie uitdrukking vormen van de berg waarvan ze afkomstig zijn.

Het wijndorp Schweppenhausen werd voor het eerst gedocumenteerd in 1125. Al in de late middeleeuwen wordt de wijn van dit dorp beschreven. Tot een paar decennia geleden werd de zonovergoten leisteen bodem van de Steyerberg door 40 families bewerkt, maar in de jaren '60 en '70 gaven veel van de "wijngezinnen" het arbeidsintensieve werk op de Steyerberg op. Oud cultuurland dreigde te verdwijnen.

De vader van Marlene Jacobus, Erich Fuchs, maakte gebruik van de gelegenheid en kocht de vacante percelen op. Sinds 1979 runnen Marlene en Wilfried Jacobus de wijngaard en begonnen zij aan het project van hun leven: de realisatie van een biodynamische wijngaard op de steile flanken van de Steyerberg.

3 artikel(en)

per pagina

 • Fuchs-Jacobus Obere Bettzug Grauer Burgunder Trocken

  Volslanke, goudgele schone! Eén slok, en ze wind je onvermijdelijk om haar vinger. Zeer goed te combineren met een hap eten. Dan raak je echt helemaal hoteldebotel. Probeer maar eens met gevogelte als (gerookte) gans of eend en je begrijpt wat ik bedoel. Een spannende wijn met een verleidelijk bouquet van amandel, abrikoos en grapefruit, krachtige aanzet en tintelende zuren. Het piepkleine bittertje in de afdronk maakt het helemaal af.

  Meer informatie

  € 9,99

  Niet in voorraad

 • Fuchs-Jacobus Sylvaner Trocken Sofrei

  Winnaar Gold Bioweinpreis 2016 - Sofrei? Dat is Duits voor "sulfietvrij". Een bijzondere witte wijn zonder toegevoegde sulfieten. Dat zie je niet vaak en dat heeft een reden: witte wijn heeft de neiging snel te oxideren zonder sulfiettoevoeging. Toch durfde wijnmaker Jacobus het experiment wel aan en hij leverde met deze Sylvaner Trocken Sofrei een ongefilterde wijn die aangenaam geurt naar wit fruit met een vleugje groen. Zonder oxidatie, dat ook nog.

  Meer informatie

  Normale prijs: € 14,30

  Nu voor: € 12,16

 • Fuchs-Jacobus Weisser Burgunder Trocken

  2 beoordelingen
  Winnaar van "Silber" bij de Bioweinpreis 2016! - Prachtige, slanke Weisser (pinot blanc). Een biodynamische witte wijn met lekker tintelende zuren in combinatie met een heel vol mondgevoel. Kruisbessen neus en smaak, peer ook. Lange afdronk! Doet het traditioneel natuurlijk goed bij asperges, maar ook goed als aperitief of bij lichte gerechten en salades.

  Meer informatie

  € 9,50

  Niet in voorraad

3 artikel(en)

per pagina