Let op! Wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt maandag 29 juli verstuurd.

Witte wijn zonder sulfiet

Witte wijn zonder sulfiet
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

5 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

5 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren
Witte wijn zonder sulfiet is moeilijker te maken dan rode wijn zonder sulfiet, maar wij hebben een aantal van deze witte wijnen op de kop getikt!

Wijn zonder sulfiet, hoe zit dat precies? Sulfiet komt van nature voor in alle wijnen, maar wijnmakers voegen ook sulfiet toe ter conservering van hun wijnen. "Wijnen zonder toegevoegd sulfiet" is daarom eigenlijk een betere benaming. De meeste wijn zonder sulfiet is rode wijn, omdat rode druiven stofjes aanmaken die de conservering van de wijn stimuleren. Er is simpelweg minder sulfiet nodig. Maar als je zeer schoon werkt, dan is het ook mogelijk bij witte wijnen.

Wist je trouwens dat biologische wijnen (al onze wijnen zijn bio) sowieso meestal minder sulfiet bevatten dan gangbare wijnen? Dat heeft te maken met de biologische richtlijnen die het gebruik van sulfiet aan banden legt. Onderstaande wijnen zijn wijnen zonder sulfiet, maar met volop smaak. Het mooie van het weglaten van sulfieten is dat de wijnen meer open en transparant zijn. Geniet, ook zónder sulfiet!