Witte wijn zonder sulfiet

Witte wijn zonder sulfiet is moeilijker te maken dan rode wijn zonder sulfiet, maar wij hebben een aantal van deze witte wijnen op de kop getikt!

Wijn zonder sulfiet, hoe zit dat precies? Sulfiet komt van nature voor in alle wijnen, maar wijnmakers voegen ook sulfiet toe ter conservering van hun wijnen. "Wijnen zonder toegevoegd sulfiet" is daarom eigenlijk een betere benaming. De meeste wijn zonder sulfiet is rode wijn, omdat rode druiven stofjes aanmaken die de conservering van de wijn stimuleren. Er is simpelweg minder sulfiet nodig. Maar als je zeer schoon werkt, dan is het ook mogelijk bij witte wijnen.

Wist je trouwens dat biologische wijnen (al onze wijnen zijn bio) sowieso meestal minder sulfiet bevatten dan gangbare wijnen? Dat heeft te maken met de biologische richtlijnen die het gebruik van sulfiet aan banden legt. Onderstaande wijnen zijn wijnen zonder sulfiet, maar met volop smaak. Het mooie van het weglaten van sulfieten is dat de wijnen meer open en transparant zijn. Geniet, ook zónder sulfiet!

6 artikel(en)

per pagina

  • Pizzolato Prosecco No Sulphur Added

    Kijk, de Italianen van Pizzolato hebben hun best gedaan. Met deze Prosecco No Sulphur Added leveren ze een keurige Prosecco af mét smaak, maar zónder sulfiet. Ze heeft een klein blosje en geurt naar rijpe appel en brioche. In de smaak ook weer die appel, nu vergezeld van peer en citrus. Een zachte mousse en een lekker lobbig mondgevoel. Het grapefruitje in de afdronk maakt het feest compleet.

    Meer informatie

    Normale prijs: € 10,85

    Nu voor: € 9,77

  • S-low Chardonnay

    Witte wijn zonder toegevoegd sulfiet is niet eenvoudig te maken. Witte wijnen zonder sulfiet hebben namelijk de neiging snel te oxideren: ze slaan letterlijk roestkleurig uit. Nu is deze wijn ook zeker in de oxidatieve stijl gemaakt, maar desondanks volledig helder en goudgeel van kleur. Qua geur moet je denken aan rijpe tonen van fruit en noten, in de mond toont hij aangename tintelzuren en hij is ook weer notig in de afdronk, iets wat je wel vaker tegenkomt bij 'wit zonder sulfiet'.

    Meer informatie

    € 7,49

  • Stellar Organics White No Sulphur Added

    Witte wijn zonder sulfiet, dat zie je niet vaak en dat heeft een reden. Sulfiet voorkomt dat witte wijn oxideert en bruin wordt. Aan de Stellar Organics White No Sulphur Added wordt echter geen spatje sulfiet toegevoegd. Dankzij een uitgekiend productieproces blijft de wijn wit en blijven de frisse tonen behouden. Dus, wel witte wijn, geen sulfiet? Probeer deze eens!

    Meer informatie

    € 7,25

  • Zero Puro Prismae Pecorino

    Een typische 'vin naturel': een beetje troebel in je glas, gisttonen bij aanvang en in de smaak mooie bitters en een notige afdronk. Verder wit fruit, perzik en overrijpe peer in het pallet en licht oxidatieve tonen, ook zo'n kenmerk van een natuurwijn. Bij deze Zero Puro Prismae Pecorino zit dat oxidatieve overigens nergens in de weg, het is licht en aangenaam en het maakt dit een intrigerende wijn.

    Meer informatie

    € 14,75

  • Loxarel A Pèl Blanco Xarel-lo

    A'pel, dat betekent 'zonder bescherming' in het Catalaans. Een treffende naam voor een wijn die zonder enig gebruik van sulfiet en louter op basis van natuurlijke gisten wordt gevinifieerd. Puur natuur, zonder bescherming, zonder maskering. Loxarel A Pèl Blanco Xarel-lo is zonder twijfel de puurste en meeste bijzondere Xarel-lo die je ooit hebt geproefd!

    Meer informatie

    € 14,90

  • Fuchs-Jacobus Sylvaner Trocken Sofrei

    Winnaar Gold Bioweinpreis 2016 - Sofrei? Dat is Duits voor "sulfietvrij". Een bijzondere witte wijn zonder toegevoegde sulfieten. Dat zie je niet vaak en dat heeft een reden: witte wijn heeft de neiging snel te oxideren zonder sulfiettoevoeging. Toch durfde wijnmaker Jacobus het experiment wel aan en hij leverde met deze Sylvaner Trocken Sofrei een ongefilterde wijn die aangenaam geurt naar wit fruit met een vleugje groen. Zonder oxidatie, dat ook nog.

    Meer informatie

    € 14,30

6 artikel(en)

per pagina