Wijn Migrated

Xamprada Brut

Xamprada Brut wordt gemaakt volgens de Champagne-methode, oftewel de Méthode traditionnelle. Dat zorgt voor een wijn op niveau, maar dan tegen een veel aantrekkelijkere prijs! De combinatie van Chardonnay en Godello - de lokale witte druif van de Spaane regio Bierzo waar deze wijn vandaan komt - werkt wonderwel. Het levert een elegante bubbel op met een goede body en fijne zuurgraad. Brut, dus droog. Heerlijk als aperitief en bij seafood.

14.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Nieuw Nieuw
Jaartal 2015
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Druivensoort Godello, Mencía
Lekker bij aperitief en/of schaal- en schelpdieren
Keurmerk(en) EU Keurmerk, SHC Agricultura Ecologica
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Gegevens

Meer over deze wijn

Xamprada Brut wordt gemaakt van handgeplukte druiven. Nu schuwen ze het handwerk niet bij Prada a Tope, het wijngoed achter dit bedrijf. Naast wijn maken ze ook de heerlijkste delicatessen, ook allemaal met de hand. Ja, er zit veel liefde en aandacht in deze fles!

De wijn vergist op natuurlijke gisten en ondergaat een tweede gisting op de fles. Hij rijpt 18 maanden verder op de fles en dat zorgt voor die ragfijne bubbels. Wijnkenners zouden dit een "complexe" wijn noemen, maar dit klinkt nogal, eh..., ingewikkeld. En laten we er juist niet al te moeilijk over doen: dit is gewoon een fantastische wijn voor een dito prijs!

Over het wijnhuis

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.

Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

De druiven en de streek

Godello is de lokale druif van Bierzo en ze zijn er trots op. Terecht, want het is een druif van topkwaliteit. Deze druif levert rijke, volle witte wijnen op die toch droog zijn. Kwaliteits-Godello heeft een grote mate van complexiteit en een lange afdronk. De wijnen zijn vaak mineraal. Vertaal dat naar een bubbel, bedenk daar een flinke stapel schaal- en schelpdieren bij en je snapt 't. Deze wijn is feest!

De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Hij stortte zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo – de naam die ook op de wijnen prijkt – worden nog steeds op ambachtelijke wijze dezelfde producten bereid.

Reviews

Xamprada Brut
Sterren