Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Xamprada Rosado Extra Brut BIO
Extra Brut, dus extra droog. Ook wel Brut Nature. En in tegenstelling tot de kleur doet vermoeden is deze rosé bubbel inderdaad strakdroog. Prachtig! Heerlijk bij alles uit de zee, maar voor bij schaal- en schelpdieren. Ook goed bij niet te zwaar gekruid witvlees. En natuurlijk ook goed als aperitief. Ach, je begrijpt, deze is goed! Heel goed.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Nieuw | Nieuw |
---|---|
Jaartal | 2015 |
Productiewijze | Biologisch |
Alcoholpercentage | 12% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Druivensoort | Godello, Mencía |
---|---|
Lekker bij | aperitief, schaal- en schelpdieren, lichte vleesgerechten |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk, SHC Agricultura Ecologica |
Land van herkomst | Spanje |
Regio | Bierzo |
Wijnhuis | Prada a Tope |
Gegevens
Meer over deze wijn
Deze Xamprada Rosado Extra Brut wordt gemaakt door Prada a Tope, een wijngoed in de kleine (vrij onbekende) streek Bierzo. En onbekend maakt onbemind, maar met wijnen als deze komt daar rap verandering in! Het is een blend van twee lokale druiven: Mencía en Godello. Het fruitige karakter van de Mencía en Godello druiven komt prachtig naar voren in deze wijn. De wijn is strakdroog, nergens zoet en toch steeds volfruitig. Hij heeft een intense kleur van framboos en een smaak van cassis en kruidigheid (zoethout). Wat een wijn, top!
Heerlijk als entree of bij schaaldieren en wit vlees. Op oudejaarsavond zouden wij deze even overslaan, maar de rest van het jaar: zeker drinken!

Over het wijnhuis
Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.
Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!
De druiven en de streek
De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Hij stortte zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo – de naam die ook op de wijnen prijkt – worden nog steeds op ambachtelijke wijze dezelfde producten bereid.
