LET OP: Op woensdag 19 februari verzenden wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verzonden!

Wijnen

Zero Puro Prismae Pecorino BIO

Een typische 'vin naturel': een beetje troebel in je glas, gisttonen bij aanvang en in de smaak mooie bitters en een notige afdronk. Verder wit fruit, perzik en overrijpe peer in het pallet en licht oxidatieve tonen, ook zo'n kenmerk van een natuurwijn. Bij deze Zero Puro Prismae Pecorino zit dat oxidatieve overigens nergens in de weg, het is licht en aangenaam en het maakt dit een intrigerende wijn.

14.75
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Pecorino
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Geschikt voor veganisten? Ja
Bijzonderheden Deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Cantina Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

De Pecorino's voor deze Zero Puro Prismae groeien in de Abruzzen op grond van Cantina Orsogna, een wijncoöperatie met zo'n 600 wijnboeren uit de Abruzzen. Daar werken ze op biologisch-dynamische wijze, dus op holistische wijze: zij zien de wijngaard als onderdeel van de kosmos (wat hij natuurlijk ook gewoon is....) en passen daar hun werkwijzen op aan.

Wie dit zweverig vindt moet zijn schroom opzij zetten. Laat deze wijn spreken, het een een prachtig voorbeeld van een "vin nature", een wijn die helemaal zonder kunstmatige aanpassingen tot stand is gekomen, dus ongefilterd, geheel op basis van wilde gisten, natuurlijke sulfieten en spontane vergisting. Doorsnee? Nee. De moeite waard? Zeker!

Over het wijnhuis en de druif

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

Pecorino, de druif, niet de kaas, is een mooi voorbeeld van een autochtone druif uit het Oosten van Italië. Hij groeit vooral in de Marche en de Abruzzen en geeft wijnen met mooie zuren en frisse tonen. Het loont de moeite om dit soort druiven te proeven, zeker als je van het avontuurlijke soort wijndrinker bent.

Reviews

Zero Puro Prismae Pecorino BIO
Sterren